Ανταπόκριση από το απεργιακό μέτωπο

Χιλιάδες εργαζόμενοι κατέβηκαν μαζικά στους δρόμους, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας σε μια απ’ τις πιο μαζικές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος.

Χιλιάδες εργαζόμενοι κατέβηκαν μαζικά στους δρόμους, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας σε μια απ’ τις πιο μαζικές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος.

Οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις έδωσαν βροντερό μήνυμα με δυο κατευθύνσεις: η μια είχε αιχμή τα εργατικά ζητήματα, τον αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία και το τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που καταθέτει αυτές τις μέρες προς ψήφιση στη Βουλή.

Ανταπόκριση από το απεργιακό μέτωπο

Το δεύτερο σκέλος ήταν ο αντιιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της σημερινής συγκέντρωσης στην Αθήνα, που πορεύτηκε ως την αμερικανική πρεσβεία, με παλαιστινιακές σημαίες και ένα πανό με συνθήματα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, στην κεφαλή της πορείας. Στη συγκέντρωση ανακοινώθηκε η απόφαση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) να ξεκινήσει, αρχής γενομένης από αύριο μια βδομάδα αλληλεγγύης και δράσεων για το λαό της Παλαιστίνης, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν μονομερώς την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του ισραηλινού κράτους.

Ανταπόκριση από το απεργιακό μέτωπο

Συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα:

Στο γύψο δε θα βάλετε την απεργία
καμία υποταγή στην πλουτοκρατία

Τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί
είναι το ΝΑΤΟ, οι Αμερικανοί

Συγκινητική στιγμή που ξεχώρισε απ’ τις ομιλίες της μαζικής συγκέντρωσης στην Ομόνοια, ο λόγος ενός παλιού εργάτη της Χαλυβουργικής που δούλευε εκεί απ’ το 1967 ως το 1990, και μετέφερε τη συσσωρευμένη πείρα του εργατικού κινήματος για τη δημοκρατία στους χώρους δουλειάς και το συνδικαλιστικό κίνημα, και το διαχρονικό ρόλο του αστικού κράτους που επιδιώκει σταθερά την καταστολή – απαγόρευση των απεργιακών αγώνων  και της ταξικής πάλης.

Στα Γιάννενα και την Καβάλα είχαμε δράση κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών καταστολής ενάντια στο οργανωμένο ταξικό κίνημα.

Ανταπόκριση από το απεργιακό μέτωπο

Στην Πάτρα, οι ταξικές δυνάμεις πορεύτηκαν με τη δημοτική αρχή στην κεφαλή της πορείας, προς κεντρικό ξενοδοχείο, όπου λάμβανε χώρα η φιέστα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου με ομιλητή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Απεργιακή συγκέντρωση υπήρχε και στον Πειραιά και σε άλλα σημεία στην Αττική (Λαύριο).

Το ταξικό κίνημα παραμένει σε εγρήγορση, αφού είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση να προσπαθήσει ξανά να φέρει σαν τον κλέφτη, μες στις γιορτές, το συνδικαλιστικό νόμο και την τροπολογία που αναγκάστηκε να αποσύρει τις προάλλες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: