Αλήθεια κ. Παναγόπουλε, χάνει δυνάμεις το ΠΑΜΕ; – Άνοδος και πρωτιά για την ΔΑΣ στο ΕΚ Αθήνας

Τη ΔΑΣ εμπιστεύτηκε η πλειοψηφία του σώματος του Συνεδρίου, αυξάνοντας τις ψήφους των αντιπροσώπων από 322 σε 345 και από 26,9% σε 28,7%. Για αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ, η ΔΑΣ αύξησε τη δύναμή της, από 4 αντιπροσώπους σε 6.

Οι αρχαιρεσίες του 31ου Συνεδρίου του ΕΚΑ, του μεγαλύτερου ΕΚ της χώρας, ολοκληρώθηκαν και ανέδειξαν πρώτη δύναμη τη ΔΑΣ με αύξηση σε ψήφους και ποσοστά. Η ΔΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για τα αποτελέσματα, καταλήγοντας σε κάλεσμα στην απεργία της Τρίτης. Το πιο πιθανό πάντως είναι να επιβεβαιωθεί η συνεργασία των δυνάμεων της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚΕ και της ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) για να σχηματίσουν από κοινού διοίκηση και να αφήσουν εκτός προεδρείου την παράταξη της ΔΑΣ που πήρε την πλειοψηφία. Εξάλλου δεν τους χωρίζουν μεγάλες διαφορές, εφόσον όλες συμφωνούν στην παρουσία διευθυντών και εργοδοτών στα σωματεία.

Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του 31ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας,  του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας, στο οποίο ψήφισαν 1214 αντιπρόσωποι, εκπροσωπώντας 104.000 εργαζόμενους από 267 σωματεία όλων των κλάδων της Αθήνας.

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), το ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχουν συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και άλλοι αγωνιστές εργαζόμενοι, αύξησε τις δυνάμεις του τόσο σε ψήφους όσο και σε ποσοστά, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση. Τη ΔΑΣ εμπιστεύτηκε η πλειοψηφία του σώματος του Συνεδρίου, αυξάνοντας τις ψήφους των αντιπροσώπων από 322 σε 345 και από 26,9% σε 28,7%.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει το αποτέλεσμα για τους αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ. Για αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ, η ΔΑΣ αύξησε τη δύναμή της, από 4 αντιπροσώπους σε 6.

Αυτή είναι η δυνατή απάντηση των εργαζόμενων της Αθήνας απέναντι στην πρωτοφανή κυβερνητική-εργοδοτική επίθεση για τη χειραγώγηση των συνδικάτων, την προσπάθεια για επιβολή «σιγής νεκροταφείου». Είναι ισχυρή απάντηση στην προσπάθεια να μπει η εργοδοσία στα συνδικάτα ακόμα και με φυσική παρουσία. Είναι η πιο δυνατή απάντηση στη «συνδικαλιστική μαφία» της ΓΣΕΕ, που οργανώνει από κοινού με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνέδριο-παρωδία σε άγνωστο τόπο, στις 25 Φλεβάρη για να νομιμοποιήσει τις αθλιότητες και τη νοθεία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του 31ου συνεδρίου του ΕΚΑ

 

Οι αρχαιρεσίες ολοκλήρωσαν με επιτυχία το 31ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα με συζήτηση και αποφάσεις στο ΣΕΦ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να παλέψουν για την επιτυχία της Πανεργατικής απεργίας που αποφάσισε το συνέδριο του ΕΚΑ για τις 18 Φλεβάρη, ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, τον νόμο Κατρούγκαλου-Βρούτση.

Όλοι στον αγώνα!

Όλοι στα Προπύλαια, στις 10:30πμ!

Συνεχίζουμε τον αγώνα για «συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών»!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: