Ακόμα και τα PIN των εργατών ζητούν εργοδότες στο χώρο του ιματισμού για να τσεπώσουν το επίδομα των 800 ευρώ

Η ΟΕΚΙΔΕ σημειώνει καυστικά πως  «Οι σαρωτικοί έλεγχοι αφορούν τον “οβελία”… ενώ τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης πυροδοτούν την εργοδοτική ασυδοσία»

Η πλήρης αποσάθρωση των ελεγκτικών μηχανισμών στην πανδημία ισοδυναμεί με λευκή επιταγή της κυβέρνησης σε εργοδότες να αυθαιρετούν χωρίς κανένα φόβο συνεπειών. Οι καταγγελίες για προσπάθεια παρακράτησης του επιδόματος των 800 ευρώ από εργοδότες γίνονται ολοένα και συχνότερες, με την ΟΕΚΙΔΕ (Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας) να φέρνει στο φως βροχή υποθέσεων εργοδοτικών εκβιασμών και τρομοκρατίας στο συγκεκριμένο ζήτημα. Σε ανακοίνωσή της, η ομοσπονδία σημειώνει πως: «Με κάθε μέσο και τρόπο οι εργοδότες στα φασονατζίδικα του ιματισμού επιχειρούν να βάλουν κυριολεκτικά χέρι στις τσέπες των εργαζομένων, σε μέρος ή και σε ολόκληρο το ποσό των 800 ευρώ. Από την προσπάθεια να το «συμψηφίσουν» με χρωστούμενα δεδουλευμένα ή για τζάμπα δουλειά όταν θα ανοίξουν έως το εδώ και τώρα τα χρήματα στο χέρι».

Το θράσος μάλιστα είναι τέτοιο, ώστε σε μία τουλάχιστον περίπτωση, εργοδότης ζητούσες τις κάρτες ανάληψης και τα PIN των εργαζομένων για να τους δώσει τον κωδικό πρόσβασης, ενώ το Μεγάλο Σάββατο προϊστάμενος φέρεται να πήγε από σπίτι σε σπίτι μεταναστών εργατών για να πάρει 400 ευρώ από το επίδομα. Η ΟΕΚΙΔΕ σημειώνει καυστικά πως  «Οι σαρωτικοί έλεγχοι αφορούν τον “οβελία”… ενώ τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης πυροδοτούν την εργοδοτική ασυδοσία» και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να καταγγέλλουν την αυθαιρεσία στο 6975746959.

Με πληροφορίες από The press project

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: