Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Κάλεσμα για συνέχιση της πάλης ενάντια στο έγκλημα, στις απολύσεις και τον μαρασμό

Με επαγρύπνηση, ενότητα μεταξύ μας και απομονώνοντας τις διασπαστικές δυνάμεις οργανώνουμε την αντίστασή μας στις συνέπειες που θα έχει η απόλυσή μας από τη ΛΑΡΚΟ.
Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη. Και μπορούμε, και θα τα καταφέρουμε!

Κάλεσμα οργάνωσης και συνέχισης του αγώνα ενάντια στο έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ και ενότητας απέναντι στην ωμή προσπάθεια των συνδικαλιστών της Νέας Δημοκρατίας να αποσπάσουν τη συναίνεση των εργαζομένων στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς απευθύνουν οι εκλεγμένοι με την «Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ» στο ΔΣ του Επιχειρησιακού Σωματείου της Λάρυμνας.

Με ανακοίνωσή τους μάλιστα κάνουν γνωστό ότι προγραμματίζεται πλατιά σύσκεψη στη Λάρυμνα, με τη συμμετοχή συνδικάτων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, συλλόγων και φορέων, ώστε, από κοινού και συλλογικά, οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής, έχοντας τη στήριξη και την αλληλεγγύη των εργαζομένων ολόκληρης της χώρας, να αποφασίσουν το πώς θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση και τις επιπτώσεις των εγκληματικών κυβερνητικών σχεδιασμών. Να εξετάσουν τα νέα δεδομένα με την τροπολογία – έκτρωμα της κυβέρνησης, που σταματά τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και στέλνει στην ανεργία τους εργαζόμενους και να γίνει υπόθεση των ίδιων και της τοπικής κοινωνίας η συνέχιση της πάλης για τη διασφάλιση της λειτουργίας της επιχείρησης, των θέσεων εργασίας και για να μη μαραζώσει ολόκληρη η περιοχή.

Τονίζουν ωστόσο ότι την πρόταση αυτή απέρριψαν «χωρίς δεύτερη κουβέντα» οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και της ΕΝΩΣΥ στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο, συνεχίζοντας τη διαλυτική τακτική, επιδιώκοντας να διασπάσουν τους εργαζόμενους και το Σωματείο και να αποσπάσουν τη συναίνεση στις απολύσεις και τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Οργάνωση του αγώνα για να μείνουν όλοι στη δουλειά και τα σπίτια τους

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την «Αγωνιστική Ενότητα», κάνοντας αναφορά στις εξελίξεις και την τροπολογία – έκτρωμα της κυβέρνησης, αναφέρουν:

«Τώρα είναι η πιο κρίσιμη στιγμή της ζωής μας ως εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επενδυτών και της κυβέρνησης, σε βάρος των εργαζομένων. Τα κομματικά παιχνίδια με το μεροκάματο, τον μόχθο μας, τα σπίτια και τον τόπο μας δεν θα περάσουν.

Ο νόμος που μας οδηγεί έξω από τη ΛΑΡΚΟ έστω και με μια ολιγόμηνη παράταση στην ανεργία μας και στην εργασιακή περιπλάνηση ψηφίστηκε. Είμαστε σε αναμονή της έκδοσης απόφασης του δικαστηρίου όπου όλα είναι στο τραπέζι:

Αν κερδίσουμε τα ασφαλιστικά μέτρα, θα υπάρξουν ολιγοήμερες διαβουλεύσεις και θα δώσουμε τη μάχη για το καλύτερο.

Αν χάσουμε θα υλοποιηθεί η απόφαση της κυβέρνησης άμεσα. Σίγουρα μας απολύουν όλους. Σίγουρα μας κλέβουν το μεγαλύτερο κομμάτι των αποζημιώσεων. Δεν μας καταβάλλουν το 17%. Δεν μας καταβάλλουν τις αποζημιώσεις συνυπολογίζοντας την προϋπηρεσία στις εργολαβίες και σύμφωνα με τις επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας. Μας κλέβουν τα ασφαλιστήρια ζωής. Με βάση τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος και τη μέχρι τώρα τοποθέτηση της ειδικής διαχείρισης μέχρι τις 31/7, εφόσον μας έχουν απολύσει, σταματά η λειτουργία και πραγματοποιούν τους διαγωνισμούς.

Με το σταμάτημα της λειτουργίας μένουν χωρίς εργασία άμεσα οι συνάδελφοι των εργολαβιών. Οι αυτοκινητιστές και οι μικροεργολάβοι με τα μηχανήματα έργου. Οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια αμμοβολής. Παράλληλα, ακόμη και αν επαναπροσληφθούν όλοι (από το μόνιμο προσωπικό) με δίμηνη σύμβαση, αυτό θα είναι για διάστημα μέχρι 5 μηνών (μετά ανεργία για όλους). Παράλληλα, σε αυτό το διάστημα η μισθοδοσία μπαίνει σε κίνδυνο. Τόσο το ύψος της (σε σταματημένο εργοστάσιο δεν υπάρχει εργασία σε αργίες και νύχτα) όσο και η καταβολή της (θα πληρωνόμαστε από τον κρατικό προϋπολογισμό και το ζήτημα της καθυστέρησης σε αυτές τις περιπτώσεις είναι κανόνας)».

Δεν θα σηκώσουμε τα χέρια ψηλά!

Συνεχίζοντας, καταγγέλλουν τη στάση των εκλεγμένων στο ΔΣ του Επιχειρησιακού Σωματείου με τη ΔΑΚΕ και την ΕΝΩΣΥ (διάσπαση της ΔΑΚΕ), οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο δεν καταδίκασαν την τροπολογία – έκτρωμα της κυβέρνησης που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ και απολύει όλους τους εργαζόμενους, αλλά πίεζαν ακόμη και για την ψήφισή της από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

«Οι μάσκες έπεσαν για τους συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας. Τα μεγάλα λόγια “ή όλοι ή κανένας”, “το αίμα των νεκρών μας οδηγός” κ.ά., σαν καπνός, τα πήρε ο άνεμος. Τώρα θέλουν να πορευτούμε με διαλυμένο Σωματείο που δεν θα παίρνει αποφάσεις, όπου οι εργαζόμενοι θα σηκώνουν τα χέρια ψηλά και θα διευκολύνουν την κυβέρνηση», σημειώνουν και προσθέτουν:

«Αυτό φάνηκε στο πρόσφατο ΔΣ με θέμα την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μπροστά στις εξελίξεις. Προτείναμε να πάρουμε απόφαση για οργάνωση μεγάλης σύσκεψης με όλα τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ με τους τοπικούς φορείς και άλλα σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα ώστε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση μετά την εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης.

Χωρίς δεύτερη κουβέντα οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και της ΕΝΩΣΥ απέρριψαν την πραγματοποίηση πανελλαδικής σύσκεψης στη Λάρυμνα. Δήλωσαν ότι δεν θέλουν ούτε και θα συμμετάσχουν σε κοινές συναντήσεις και δράσεις με τα άλλα σωματεία της ΛΑΡΚΟ. Εντέλει αποχώρησαν πριν καν ολοκληρωθεί το ΔΣ. Εμείς επιμένουμε, όπως προτείναμε και στο ΔΣ, η σύσκεψη να γίνει ανεξάρτητα από τις όποιες εξελίξεις και να πραγματοποιηθεί στη ΛΑΡΚΟ, παίρνοντας οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους».

Στο πλαίσιο αυτό καλούν τους εργαζόμενους να απομονώσουν όλους όσοι θέλουν να διαλύσουν το Σωματείο και να εξυπηρετήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, παίρνοντας την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια τους.

«Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, με ενότητα όλων μας να μην επιτρέψουμε στις δυνάμεις που επιδιώκουν:

— Να διαλύσουν το Σωματείο.

— Να διασπάσουν την ενότητα μέσα στους εργαζόμενους του εργοστασίου, με τα άλλα Σωματεία, με όλους αυτούς που στηρίζουν τον αγώνα μας πανελλαδικά και σταθερά 30 μήνες.

— Να οδηγήσουν τους εργαζόμενους σε συμφωνία με την κυβέρνηση για τις απολύσεις μας, το σταμάτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, την κλοπή του μόχθου μας.

— Να στρώσουν και να εξυπηρετήσουν το προεκλογικό παιχνίδι της κυβέρνησης.

Τιμώντας την ευθύνη που μας δώσατε, δηλώνουμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να παρθούν πρωτοβουλίες έτσι ώστε να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης.

Εχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας, σας καλούμε σε συσπείρωση γύρω από το Σωματείο. Στις διαλυτικές μεθοδεύσεις των συνδικαλιστών της κυβέρνησης και στην υπονόμευση του αγώνα, τέλος θα βάλει η νέα Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί άμεσα.

Με επαγρύπνηση, ενότητα μεταξύ μας και απομονώνοντας τις διασπαστικές δυνάμεις οργανώνουμε την αντίστασή μας στις συνέπειες που θα έχει η απόλυσή μας από τη ΛΑΡΚΟ.

Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη. Και μπορούμε, και θα τα καταφέρουμε».

Ριζοσπάστης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: