Αυτοί είναι οι δικοί μας καθημερινοί ήρωες

Οι ήρωες που δουλεύουν στα Σούπερ Μάρκετ έστειλαν χτες το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα των γιατρών, των ηρώων με τις άσπρες και πράσινες μπλούζες.

Αυτοί είναι οι δικοί μας ήρωες. Που εκτίθενται περισσότερο από όλους στον κίνδυνο, σε καθημερινή βάση. Οι μεν κάνοντας υπερωρίες, χωρίς διάλειμμα για να καλύψουν τα κενά του συστήματος. Οι δε κάνοντας υπερωρίες για να φέρουν κέρδη με ουρά στα αφεντικά τους. Αλλά η ανταμοιβή τους είναι χειροκροτήματα, φιλοδωρήματα και θολές υποσχέσεις. Και μπόλικες απειλές από τα ΜΜΕ ή τους μπράβους της εργοδοσίας, όταν τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι και να διεκδικήσουν.

Για αυτό, ό,τι λένε και ό,τι κάνουν έχει ειδικό βάρος και αξία, σε σχέση με τα κούφια λόγια των κυβερνώντων. Και η καλύτερη ανταμοιβή για τους ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες, είναι η αλληλεγγύη των άλλων ηρώων της καθημερινής ζωής…

Εδώ το μήνυμα αλληλεγγύης από εργαζόμενους στον Σκλαβενίτη -και ναι, η υψωμένη γροθιά είναι γαντοφορεμένη και τηρεί τα μέτρα ασφαλείας…

Εδώ το ίδιο μήνυμα, και μάλιστα και στα ισπανικά, από άλλη αλυσίδα.

Και εδώ η ανάρτηση στο προφίλ του ΠΑΜΕ στο Twitter, που τις συγκέντρωσε όλες σε μία.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Μόνο αυτός μπορεί να βγάλει ήρωες της καθημερινής ζωής. Και μόνο από αυτόν έχει νόημα και αξία το χειροκρότημα, ο καλός λόγος, η ενθάρρυνση. Και πάνω απ’ όλα η αλληλεγγύη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: