Αφεντικό ξυλοκόπησε εργαζόμενο που διεκδίκησε τα δεδουλευμένα του στη Ζάκυνθο

Σωματική επίθεση δέχτηκε εργαζόμενος που ζήτησε το μεροκάματό του από πρώην εργοδότη. Κάλεσμα συσπείρωσης κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.

Άλλο ένα κρούσμα πλήρους εργοδοτικής ασυδοσίας σημειώθηκε χθες στη Ζάκυνθο, όταν εργαζόμενος διεκδίκησε από τον πρώην εργοδότη του το μεροκάματο που δικαιούνταν. Αντί για χρήματα εισέπραξε μπουκέτα από το “γενναίο” αφεντικό, που αγανάκτησε προφανώς με το θράσος της πλέμπας να θέλει και να πληρώνεται αντί να λέει ευχαριστώ που αξιοποιεί δημιουργικά το χρόνο της. Το περιστατικό καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, καλώντας τους εργαζόμενους να απαντήσουν αποφασιστικά σε εργοδοσία και κυβέρνηση, η οποία έχει στρώσει το έδαφος ώστε τέτοιες συμπεριφορές νταήδων να εξαπλώνονται ολοένα και συχνότερα, αφού οι δράστες γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να λογοδοτήσουν γι’αυτές. Μην ξεχνάμε εξάλλου και το πλούσιο νομοθετικό οπλοστάσιο που έχει θέσει η κυβέρνηση στη διάθεση των εργοδοτών για απολύτως “νόμιμες” καταπατήσεις στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων. Σε κάποιους φαίνεται πως δεν είναι αρκετές κι οραματίζονται τη μέρα που θα τους επιτρέπεται να μαστιγώνουν τους σύγχρονους μισθωτούς δούλους, όπως γινόταν άλλοτε θεσμοθετημένα με τους σκλάβους στις φυτείες του αμερικανικού νότου. Κι ίσως όλ’αυτά να μη φαντάζουν καν λεκτική υπερβολή αν δεν αντιδράσουμε όλοι άμεσα στη διαρκή αυτή αποθράσυνση των αφεντικών και των πολιτικών τους εκπροσώπων. Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΚΖ: 

Συνάδελφοι- σες,

Ένα ακόμη περιστατικό βίαιης και απαράδεκτης συμπεριφοράς εργοδότη έρχεται να προστεθεί σήμερα για το νησί μας.

Εργαζόμενος που διεκδίκησε το μεροκάματό του ξυλοκοπήθηκε από τον πρώην εργοδότη του.

Τέτοια περιστατικά αναδεικνύουν ακόμα πιο ανάγλυφα την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και που όταν διεκδικούν το αυτονόητο, το μεροκάματο στην προκειμένη, ξυλοκοπούνται κιόλας!

Η σημερινή Κυβέρνηση σε συνέχεια των προηγούμενων νομοθετεί κατά των εργαζομένων και δίνει αέρα στα πανιά των εργοδοτών για να αυθαιρετούν σε βάρος των εργαζομένων. Έστω και μια ημέρα να δουλέψει ο εργαζόμενος πρέπει να πάρει αυτό που του αναλογεί για τη δουλειά που πρόσφερε όμως η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει τις συνθήκες που επιτρέπουν σε κάθε εργοδότη να παρανομεί κατά βούληση.

Η συγκεκριμένη ενέργεια και όσες παρόμοιες ή γενικότερα τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς θέλουν να.. «περάσουν το μήνυμα» μη σηκώνει κανείς κεφάλι, να μην διεκδικεί αλλά να δουλεύουν από το πρωί έως το βράδυ, Κυριακές , χωρίς ρεπό , με ημιασφάλιση, χωρίς ξεκούραση, με συμβάσεις ακόμα και μιας ημέρας.

Η σημερινή αρνητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς και στη ζωή μας, δεν αλλάζει σκύβοντας το κεφάλι και καταπίνοντας τα νέα κυβερνητικά παραμύθια.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους, να συσπειρωθούν, να παλέψουμε όλοι μαζί και να σπάσουμε το κύμα αυθαιρεσίας, βίας και τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε τα σωματεία και του δημόσιου τομέα, τους συλλόγους, τους φορείς, το λαό του νησιού να καταδικάσει το περιστατικό και σε κάθε περιστατικό των αντεργατικών μεθοδεύσεων εργοδοτών και κυβέρνησης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: