8 Μάρτη: Ανοιχτή σύσκεψη των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιείται σύσκεψη με θέμα «Η πάλη για χειραφέτηση και γυναικεία ισοτιμία, τα ιδιαίτερα προβλήματα των ναυτεργατριών στο ναυτικό επάγγελμα».

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, πραγματοποιούν ανοιχτή Σύσκεψη την Τρίτη, στις 8 Μάρτη, στις 11 το πρωί, στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21), με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με θέμα «Η πάλη για χειραφέτηση και γυναικεία ισοτιμία, τα ιδιαίτερα προβλήματα των ναυτεργατριών στο ναυτικό επάγγελμα».

Οι ναυτεργάτριες, οι εργαζόμενες, οι αυτοαπασχολούμενες και συνολικά η εργατική τάξη, βιώνουμε αυτές τις μέρες την ακραία μορφή της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, που δεν διστάζουν με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των Ρωσία – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε, στην Ουκρανία, να ξαναχαράξουν τα σύνορα, με των λαών το αίμα.

Είναι η ίδια πολιτική που προκαλεί την άγρια εκμετάλλευση συνολικά των εργαζομένων, προκαλεί την φτώχια, την ανεργία, την ακρίβεια, οδηγεί λαούς στην προσφυγιά, στη μετανάστευση.

Κάθε γυναίκα να βρει τη δύναμη, να σηκώσει κεφάλι και να πάρει απόφαση ότι με τη δική της θέληση, στάση, δράση, μπορεί να αντιπαλέψει την εκμετάλλευση, κάθε είδους διάκριση, τη βία, την ανισότητα.

Οι ναυτεργάτριες έχουν ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσες βρεθούν στη ναυτική εκπαίδευση,  στους χώρους δουλειάς τους, στην προστασία της μητρότητας.

Καλούμε τις ναυτεργάτριες να συμμετέχουν στη σύσκεψη για την οργάνωση  αγωνιστικών  πρωτοβουλιών και δράσεων ενάντια στην εκμετάλλευση, τις μορφές βίας, για τις ανάγκες στην εργασία, στην υγεία, στην προστασία της μητρότητας, στη μόρφωση. 

Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας,  του λαϊκού εισοδήματος, των δικαιωμάτων μας.

Συμμετέχουμε στη Συγκέντρωση που διοργανώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) την Τρίτη 8 Μάρτη 2022 στο Σύνταγμα στις 6.00 μμ.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.

   «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: