«Επικίνδυνη αποστολή» η παρουσία στελεχών του ΚΚΕ στα πάνελ του ΣΚΑΪ

Xρειάζεται να διαθέτεις ατσάλινα νεύρα για να συγκρατήσεις την ψυχραιμία σου και τον ειρμό των σκέψεων και του λόγου σου και να μην τους κάνεις τη χάρη να υποχωρήσεις στη… μαχητικότητα και το πάθος που εμφανίζουν μόνο όταν έχουν απέναντί τους εκπρόσωπο του ΚΚΕ.

Αφού τα κανάλια (και οι ιδιοκτήτες τους) δεν μπορούν να εξαφανίσουν τις ενοχλητικές θέσεις του ΚΚΕ, φροντίζουν  οι υπάλληλοι δημοσιογράφοι-παρουσιαστές – κατά κανόνα, όχι όλοι και όχι στον ίδιο βαθμό – να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην ακουστούν καθαρά, ούτε στο σύνολό τους αυτές οι θέσεις.

Τα παραπάνω ισχύουν στον ύψιστο βαθμό για την τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ναυαρχίδα της αντεργατικής – αντιλαϊκής προπαγάνδας και ορκισμένο εχθρό όποιας πολιτικής γραμμής, θέσης ή άποψης δεν υμνεί τα εικονίσματα της «ελεύθερης οικονομίας», της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των «επενδυτών», της «αριστείας», του αντικομμουνισμού, της παραχάραξης της Ιστορίας κλπ.

Οι δημοσιογράφοι-παρουσιαστές ενημερωτικών εκπομπών με συνεχείς διακοπές και επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις, επιχειρούν στην ουσία να μην απαντήσει ο καλεσμένος εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Ο στόχος τους είναι να τον αποσυντονίσουν, να τον εκνευρίσουν, να πάνε αλλού τη συζήτηση, και να ροκανίσουν τον περιορισμένο, για τις θέσεις του ΚΚΕ, τηλεοπτικό χρόνο, μέχρι να τον διακόψουν οριστικά επικαλούμενοι… ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή ο τηλεοπτικός χρόνος «δεν είναι απεριόριστος».

Κάποιοι δημοσιογράφοι ξεπερνούν κάθε όριο προκλητικότητας, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο. Ομολογουμένως χρειάζεται να διαθέτεις ατσάλινα νεύρα για να συγκρατήσεις την ψυχραιμία σου και τον ειρμό των σκέψεων και του λόγου σου και να μην τους κάνεις τη χάρη να υποχωρήσεις στη… μαχητικότητα και το πάθος που οι εν λόγω εμφανίζουν μόνο όταν έχουν απέναντί τους εκπρόσωπο του ΚΚΕ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που συνέβη σε σημερινή πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. Στο πάνελ βρίσκεται η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Θέμα συζήτησης το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλειστών κέντρων στο Αιγαίο, για πρόσφυγες και μετανάστες. Παρόντες επίσης ένας βουλευτής της ΝΔ και ένας ακροδεξιός πρώην βουλευτής, γνωστός για τις ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις του, που τους τελευταίους μήνες έχει πιάσει στασίδι στη συγκεκριμένη εκπομπή. Την ωραία αυτή ατμόσφαιρα χαλάει η παρουσία της Μανωλάκου.

Κάποια στιγμή και αφού οι δυο μίλησαν ανεμπόδιστα, η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια ρωτάει «κυρία Μανωλάκου πώς βλέπετε το σχέδιο της κυβέρνησης;». Η βουλευτής του ΚΚΕ προλαβαίνει να αρθρώσει μονοψήφιο αριθμό λέξεων, όταν δέχεται την πρώτη διακοπή από τον δημοσιογράφο-παρουσιαστή. Μόλις προσπαθήσει για δεύτερη φορά να απαντήσει δέχεται την επόμενη διακοπή και μετά ξανά και ξανά διακοπές, μέχρι που μπαίνουν στο παιχνίδι ο εκπρόσωπος της ΝΔ και ο ακροδεξιός τηλεμαϊντανός, που τον τελευταίο καιρό φαίνεται να αναζητά εναγωνίως στέγη στο κυβερνητικό κόμμα (στο ΣΚΑΪ την έχει εξασφαλίσει).

Τις συνεχόμενες διακοπές συνοδεύουν οι προκλήσεις, όπως του τελευταίου που ζητάει «να δώσει το ΚΚΕ οικόπεδα, να τους βάλει μέσα» (τους πρόσφυγες), και από τον δημοσιογράφο-παρουσιαστή που απευθύνεται γεμάτος απορία στη βουλευτή του ΚΚΕ «κυρία Μανωλάκου, ξέρετε, έχουμε και Έλληνες στα νησιά…», ενώ δεν λείπουν και κάποιες… βαρυσήμαντες ερωτήσεις από την δημοσιογράφο-παρουσιάστρια, όπως «πρέπει να αποσυμφορηθούν τα νησιά κυρία Μανωλάκου;» ή «είναι ακροδεξιό το σχέδιο της κυβέρνησης;» κλπ.

Παρ’ όλες τις συνεχείς διακοπές, τις ειρωνείες και τις προκλήσεις, η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε στην τοποθέτησή της ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι επικίνδυνο, απάνθρωπο και βάρβαρο και πως τα κλειστά κέντρα είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα οποία θα φυλακίζονται άνθρωποι που έχουν κάθε δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: