Ένας Αλαβάνος στην Ευρωβουλή με το ΚΚΕ – Επανεκλέχτηκε ο Παπαδάκης

Το ΚΚΕ διατηρεί τους δύο ευρωβουλευτές που είχε, εκλέγοντας τον Κώστα Παπαδάκη και το Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνο

Ο Αλαβάνος στο Ευρωκοινοβούλιο με το ΚΚΕ;

Ναι αλλά δεν είναι αυτό που νομίζετε. Ο Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος είναι ανιψιός του Αλέκου Αλαβάνου, που ήταν κάποτε ευρωβουλευτής του ΚΚΕ -τον ίδιο καιρό που η ΝΔ είχε αρχηγό ένα Μητσοτάκη, που ετοιμαζόταν να γίνει πρωθυπουργός. Και δεν έχει καμία σχέση με το θείο του, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο δικό μας Παναγιώτη Κολέλη.

Το ΚΚΕ διατηρεί τους δύο ευρωβουλευτές που είχε και το 14′. Στην πρώτη εκλόγιμη θέση συναντάμε τον Κώστα Παπαδάκη, που έχει ήδη μια θητεία ως ευρωβουλευτής κι επανακλέχτηκε, ενώ ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος επιστρέφει στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Πίσω από τον Παπαδάκη και τον Νικολάου-Αλαβάνο, ακολουθούν η Σεμίνα Διγενή και η Λίλα Καφαντάρη (πατώντας τους συνδέσμους, μπορείτε να δείτε τις συνεντεύξεις που έδωσαν στον Π. Κολέλη για την Κατιούσα).

Στα υπόλοιπα κόμματα, βλέπουμε τη ΝΔ να εκλέγει προς το παρόν 7 ευρωβουλευτές, με τον Κυμπουρόπουλο να παίρνει όπως αναμενόταν τα πρωτεία από το Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 9 μονάδες πίσω και εκλέγει 6 ευρωβουλευτές, αλλά η τελευταία έδρα παίζεται με τη ΝΔ -που μπορεί να αυξήσει το σκορ σε 8-5. Αν συμβεί όντως αυτό, θα μείνει έξω ο Πέτρος Κόκκαλης, που φαίνεται όντως αριστερή επιλογή, σε σχέση με την Έλενα Κουντουρά στη δεύτερη θέση, τον Αλέξη Γεωργούλη και Πασοκόψυχους, όπως ο Κούλογλου και ο Παπαδημούλης, με τους πανίσχυρους προσωπικούς εκλογικούς μηχανισμούς.

Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει έναν Ανδρουλάκη -όχι όμως το Μίμη- και την “ανταρτόπληκτη” Καϊλή. Η χρυσή αυγή είδε να ψαλιδίζονται σημαντικά τα ποσοστά της και να χάνει την τρίτη έδρα που είχε. Η “Ελληνική Λύση” βάζει στην ευρωβουλή το Βελόπουλο και ελπίζει πως το 4% που πήρε δε θα προλάβει να εξανεμιστεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου, που θα γίνουν πιθανότατα οι εθνικές εκλογές. Ενώ το ΜεΡΑ 25 κινείται οριακά πάνω από το 3% και προς το παρόν μοιάζει να διαψεύδει την αρχική εκτίμηση του ΥΠΕΣ, εκλέγοντας τη Σοφία Σακοράφα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: