Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Θεσ/νίκης: Να τερματιστεί η σφαγή στη Γάζα! Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καταδικάζει τις νέες βάρβαρες επιθέσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων κατά του παλαιστινιακού λαού στην Λωρίδα της Γάζας και την Ιερουσαλήμ, που έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς – ανάμεσά τους πολλά παιδιά – και εκατοντάδες τραυματίες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Να τερματιστεί η σφαγή στη Γάζα – Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καταδικάζει τις νέες βάρβαρες επιθέσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων κατά του παλαιστινιακού λαού στην Λωρίδα της Γάζας και την Ιερουσαλήμ, που έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς – ανάμεσά τους πολλά παιδιά – και εκατοντάδες τραυματίες.

Η κλιμάκωση της ισραηλινής επιθετικότητας, που πραγματοποιείται με την ανοχή των ΗΠΑ και της ΕΕ, ενισχύθηκε από την απόφαση της αμερικάνικης κυβέρνησης και άλλων κρατών να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρουν εκεί τις πρεσβείες τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, τεράστιες ευθύνες φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ η οποία, ακολουθώντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει και αναβαθμίζει την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ. Την ίδια στιγμή δεν κάνει καμία κίνηση προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της ομόφωνης απόφασης της ελληνικής Βουλής, που πάρθηκε τον Δεκέμβριο του 2015, για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης και στηρίζει τον αγώνα του για τον τερματισμό της παράνομης κατοχής και των εποικισμών στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ.

Απαιτούμε τον τερματισμό της Ισραηλινής σφαγής και κατοχής. Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων και άλλων πολιτικών κρατουμένων στις Ισραηλινές φυλακές. Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του. Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές Αποφάσεις του ΟΗΕ. Την άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Καλούμε τα Μέλη και τους Φίλους του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία κατά της δολοφονικής επίθεσης του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό το Σάββατο, 15 Μάη 2021, 12:00μ στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή και Αριστοτέλους) που διοργανώνει η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).

Επίσης να συμμετέχουν στις Αντιιμπεριαλιστικές – Αντιπολεμικές δράσεις της ΕΔΥΕΘ, 22 Μάη κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη και 29 Μάη στη συγκέντρωση στο 3ο Σώμα Στρατού και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ!

Θεσσαλονίκη, 14/5/2021

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: