Έξω οι φασίστες του “Ιερού Λόχου” από την Καλαμαριά – Κάλεσμα συλλόγων σε συγκέντρωση την Κυριακή

Σε έναν τόπο που το χώμα έχει ποτιστεί με μπόλικο αίμα, όπου αγωνιστές έδωσαν το αίμα τους για να εξαφανιστεί η πανούκλα του φασισμού, ναζισμού, όπου έγινε το Μπλόκο της Καλαμαριάς, δεν χωράνε οι φασίστες.

Το ανάστημά τους ορθώνουν σύλλογοι εργαζομένων στην προσπάθεια των χιτλερικών του “Ιερού Λόχου” να επιβάλλουν την παρουσία τους στην Καλαμαριά, μια πόλη με προσφυγικές ρίζες, που πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος με το μπλόκο της Καλαμαριάς ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό. Την ερχόμενη Κυριακή 7 Απρίλη, τα απολειφάδια του Γ’ Ράιχ ετοιμάζουν εθνικιστική φιέστα στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα της Καλαμαριάς. Στις 5 το απόγευμα την ίδια μέρα, στον πεζόδρομο της πόλης, καλούν σωματεία και φορείς της Θεσσαλονίκης, για να καταστήσουν σαφές στους νοσταλγούς των ναζί πως είναι ανεπιθυμήτοι σε κάθε γειτονιά.

Στο κάλεσμά του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης σημειώνει:

«Στην Καλαμαριά της προσφυγιάς και των αγώνων είναι μέγιστη πρόκληση να πραγματοποιούν εκδηλώσεις, να προσπαθούν να στήσουν δημοτική παράταξη ναζιστές, εθνικιστές, φασίστες. Γιατί με όποια φορεσιά και αν εμφανίζονται κατά καιρούς δεν μας ξεγελούν, ήταν, είναι και θα είναι εχθροί μας.

Εχθροί της εργατικής τάξης, του λαϊκού κινήματος και αυτό το αποκαλύπτουν τα άπειρα περιστατικά που έχουμε να αναφέρουμε, συνεπακόλουθα της εγκληματικής – ναζιστικής ιδεολογίας τους. Χρέος λοιπόν των ταξικών συνδικάτων είναι να βάλουν φρένο στη δολοφονική, φασιστική συμπεριφορά αυτών των αποβρασμάτων.

Με δυνατό εργατικό κίνημα και πολεμώντας το σύστημα που γεννά φασίστες, μπορούμε να τους στείλουμε στις τρύπες τους, εκεί που ανήκουν.

Όλοι την Κυριακή 7 Απρίλη στις 5 μ.μ. στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, για να ενώσουμε τη φωνή μας με άλλα ταξικά συνδικάτα και φορείς της πόλης και να φωνάξουμε “Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές”».

Σε παρόμοιο μήκος κύματος, ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας – Θράκης σημειώνει:

«Είναι τουλάχιστον πρόκληση οι φασίστες απόγονοι του Χίτλερ να πατάνε το πόδι τους στην Καλαμαριά. Σε έναν τόπο που το χώμα έχει ποτιστεί με μπόλικο αίμα, όπου αγωνιστές έδωσαν το αίμα τους για να εξαφανιστεί η πανούκλα του φασισμού, ναζισμού, όπου έγινε το Μπλόκο της Καλαμαριάς, δεν χωράνε οι φασίστες.

Είναι πρόκληση για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, οι δολοφόνοι, υπηρέτες-τσιράκια των εργοδοτών να θέλουν να αμαυρώσουν και να μετατρέψουν με την παρουσία τους το χώρο του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά σε χώρο μισαλλοδοξίας, ρατσισμού, ξενοφοβίας και εθνικισμού, την ίδια στιγμή που ορμάνε ως μαινόμενοι ταύροι σε πολιτιστικούς χώρους, σε εργατικές κινητοποιήσεις, που έχουν πάρει μέρος σε πορείες κατά των προσφύγων και σε επιθέσεις μαθητών σε σχολεία.

Το ΔΣ του Συλλόγου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την παρουσία των φασιστών σε εθνικιστικές εκδηλώσεις μίσους και καλεί όλους τους συναδέλφους στη συγκέντρωση σωματείων και συλλόγων της περιοχής, την Κυριακή 7/4/2019 στις 5 το απόγευμα στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς επί της οδού Μεταμορφώσεως, για να καταδικάσουμε και να απομονώσουμε τους φασίστες και το σύστημα που τους γεννά, να δώσουμε απάντηση στους δολοφόνους του “Ιερού Λόχου” και της Χρυσής Αυγής.

Μαζί με τα άλλα εργατικά Συνδικάτα έχουμε χρέος να βάλουμε φρένο στη δολοφονική, φασιστική και συνάμα άκρως τραμπούκικη και στο πλευρό των εργοδοτών συμπεριφορά αυτών των αποβρασμάτων. Είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος να στείλει κάθε απάνθρωπο και αντιδραστικό φασιστικό σκυλολόι που ποτίζει με το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο τους εργαζόμενους και τη νεολαία στα σκουπίδια.

Καμία εμπιστοσύνη σε πολιτικές δυνάμεις που με τη συμπεριφορά τους τρέφουν το αυγό του φιδιού.

Όλοι και όλες στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς. Την Κυριακή 7 Απρίλη στις 5 μ.μ.».

Τέλος, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει πως:

«Είναι πρόκληση για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, οι δολοφόνοι, υπηρέτες-τσιράκια των εργοδοτών να θέλουν να αμαυρώσουν και να μετατρέψουν με την παρουσία τους το χώρο του πρώην στρατοπέδου, σε χώρο μισαλλοδοξίας, ρατσισμού, ξενοφοβίας και εθνικισμού, την ίδια στιγμή που ορμάνε ως μαινόμενοι ταύροι σε πολιτιστικούς χώρους, σε εργατικές κινητοποιήσεις, που έχουν πάρει μέρος σε πορείες κατά των προσφύγων και σε επιθέσεις μαθητών σε σχολεία.

Κανένας εμποροϋπάλληλος, κανένας μισθωτός να μην δεχθεί τέτοιες φιέστες εθνικιστικού μίσους, ιδιαίτερα σε μια περιοχή όπως η Καλαμαριά που ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει προσφυγιά, ρατσισμός και αντίσταση».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: