Έξω ο ΑστυΝόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη από τα Πανεπιστήμια

Ανακοίνωση Σωματείων και Μαζικών Φορέων της Σκοπέλου: “Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα βάλει φρένο στους αγώνες του λαού και των παιδιών του για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.”

Η καταστολή δε θα περάσει,
του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Καταγγέλλουμε τη βίαιη επέμβαση και επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητών χθες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, γιατί διεκδικούν να κάνουν μάθημα!

Τα παραπάνω γεγονότα αποδεικνύουν την υποκρισία και τους πραγματικούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, που αντιμετωπίζει τους σπουδαστές – φοιτητές, τους αυριανούς δασκάλους, γιατρούς, αρχιτέκτονες, …ως εγκληματίες, γιατί έκαναν «το έγκλημα» να διεκδικούν την ομαλή λειτουργία των σχολών τους, που είναι κλειστές εδώ και ένα χρόνο, με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Για την κυβέρνηση είναι σοβαρό παράπτωμα η υπεράσπιση της Δωρεάν Παιδείας. Κρατά κλειστά με τα ΜΑΤ τα πανεπιστήμια, στέλνει στο αυτόφωρο τους αγωνιζόμενους φοιτητές, που θέλουν να σπουδάσουν, καταστέλλει με βία τις συλλογικές διαδικασίες. Με την τρομοκρατία προωθούν ένα Πανεπιστήμιο ΑΕ, ένα πανεπιστήμιο που η γνώση και η επιστήμη θα είναι εμπόρευμα, χωρίς ενοχλητικές φωνές που θα διεκδικούν Δωρεάν Παιδεία για ένα καλύτερο αύριο για το λαό.

Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα βάλει φρένο στους αγώνες του λαού και των παιδιών του για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Απαιτούμε:

  • -Να απελευθερωθούν όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές και να ανοίξουν οι σχολές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
  • -Έξω ο ΑστυΝόμοςΚεραμέως-Χρυσοχοΐδη από τα Πανεπιστήμια

 Σκόπελος, 23/02/2021

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
-ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)
-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΕΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: