“Έξω η βία από τα σωματεία” – Σκληρή αυτοκριτική από τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ

Θα ήταν πιο ολοκληρωμένο αν έλεγε “έξω η βία και η νοθεία από τα συνδικάτα”, για να πιάσει τόσο τους πληρωμένους μπράβους με τα κουμπούρια, όσο και τους νόθους εργοδοτικούς αντιπροσώπους. Ήταν όμως ένα πρώτο θαρρετό βήμα μιας γενναίας αυτοκριτικής που δεν την περιμέναμε από τη γραφειοκρατική κλίκα του Παναγόπουλου.

Σε μια σπάνια στιγμή αυτογνωσίας και αυτοκριτικής, η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ έβγαλε την πρωτομαγιάτικη αφίσα της, στην οποία καλεί για δημοκρατία, κοινωνική προκοπή -sic- και καταλήγει με το στόχο “έξω η βία από τα συνδικάτα”.

Θα ήταν βέβαια πιο ολοκληρωμένο αν έλεγε “έξω η βία και η νοθεία από τα συνδικάτα”, για να πιάσει τόσο τους πληρωμένους μπράβους με τα κουμπούρια, όσο και τους νόθους αντιπροσώπους της εργοδοσίας. Σε κάθε περίπτωση όμως ήταν ένα πρώτο θαρρετό βήμα μιας γενναίας αυτοκριτικής που δεν την περιμέναμε από τη γραφειοκρατική κλίκα του Παναγόπουλου.

Πέρα από το τρολάρισμα, είναι εντυπωσιακό τι προτεραιότητες βάζει η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, τι επιλέγει να προβάλει στην αφίσα της για την Πρωτομαγιά και ποιον στοχοποιεί. Ούτε λέξη για το κεφάλαιο -που είναι κοινωνικός σύμμαχος- ή για την κυβέρνηση, αλλά σαφή υπονοούμενα για το ΠΑΜΕ και τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ξέρουν καλά ποιος είναι ο εχθρός τους και δεν τους ενδιαφέρει ούτε να κρατήσουν τα προσχήματα πλέον.

Όσο για τη γενική καταδίκη της βίας, μόνο θυμηδία προκαλεί από αυτούς που πληρώνουν φουσκωτούς μπράβους για να τραμπουκίσουν τους αντιπροσώπους, και από αυτούς που έχουν καταργήσει κάθε αναφορά -έστω και υποκριτική- στην ταξική πάλη και άλλες τέτοιες βίαιες έννοιες…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: