Εκεί που το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί «αντι-ακροδεξιού μετώπου» γίνεται θρύψαλα

Ορισμένα παραδείγματα από το πώς ξεπλένει ο ΣΥΡΙΖΑ τους φασίστες της χρυσής αυγής και στρώνει το έδαφος για τη δράση τους και τη νομιμοποίησή τους.

Την επέτειο των τεσσάρων χρόνων από την έναρξη της δίκης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύτηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να αναπτύξει ακόμα περισσότερο την προπαγάνδα περί «προοδευτικού μετώπου» και «αντιμετώπισης του κινδύνου της ακροδεξιάς με κύριο πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ». Αν και είναι γνωστές οι ευθύνες της κυβέρνησης για την καθυστέρηση της δίκης, είναι χρήσιμο να θυμηθούμε ορισμένα παραδείγματα για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ίδια τη Χρυσή Αυγή. Να θυμηθούμε δηλαδή πώς τα αστικά κόμματα «στρώνουν» το έδαφος για να αναπτύξουν τη δράση τους οι εγκληματίες δολοφόνοι, όταν αβαντάρουν και νομιμοποιούν την παρουσία τους δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Μία υπόθεση που πάει αρκετά χρόνια πίσω. Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα.

***

— Τον Απρίλη του 2014 δυνάμεις από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή, στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Τεχνικών Υπαλλήλων των Εργατικών Κέντρων, στήνουν ένα «ενωτικό» – όπως το χαρακτηρίζουν – ψηφοδέλτιο απέναντι στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ. Με ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου – Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση και τις μεθοδεύσεις της διοίκησης του ΕΚ Ελασσόνας και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ). Καταγγέλλει ότι ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου «δημόσια δηλώνει ότι “η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμο πολιτικό κόμμα και πρέπει να εκπροσωπείται και στο Εργατικό Κέντρο”».

— Τον Σεπτέμβρη του 2014 η νέα διοίκηση της Περιφέρειας του ΣΥΡΙΖΑ, με περιφερειάρχη την Ρένα Δούρου, δίνει γραφεία και παρέχει διευκολύνσεις στο συνδυασμό της Χρυσής Αυγής. Το γεγονός καταγγέλλουν με σχετική ανακοίνωσή τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», οι οποίοι είχαν προτείνει να μη δοθεί οποιαδήποτε διευκόλυνση στη ναζιστική οργάνωση. Και προσθέτουν πως με αυτήν τη στάση ο ΣΥΡΙΖΑ «αποδεικνύει ότι τα μεγάλα λόγια για την καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης είναι για το “θεαθήναι”, όταν ακόμα και η Βουλή έχει αποφασίσει την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης, την ανάκληση αδειών οπλοφορίας των βουλευτών της κ.ά.».

— Τον Μάρτη του 2015 η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) «κατεβαίνει» σε κοινό ψηφοδέλτιο με χρυσαυγίτη. Ταυτόχρονα με αυτού του τύπου τις συνεργασίες, στοιχείο που κυριάρχησε στο συνέδριο ήταν η μείωση των αντιπροσώπων (35 από 45, που ήταν στο προηγούμενο συνέδριο). Η συνεργασία της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ είναι με κάποιον ονόματι Κάτσαρη, ο οποίος ήταν επικεφαλής του συνδυασμού που είχε στηρίξει η Χρυσή Αυγή στην Ενωση Τεχνικών του ΟΛΠ και την αποκάλυψη έκανε από το βήμα του συνεδρίου ο εκπρόσωπος της «Δημοκρατικής Ενότητας Λιμανιών».

— Τον Δεκέμβρη του 2016, μετά τα χαριεντίσματα των κυβερνητικών βουλευτών με τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο και τη Ρω, το «ξέπλυμα» των εγκληματιών συνεχίζεται με συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλου, ο οποίος κάνει ότι δεν βλέπει τον ναζιστικό εγκληματικό της χαρακτήρα. Λέει λοιπόν: «Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη, όμως, πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: Μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης, δηλαδή ο εκδημοκρατισμός, και να ακολουθήσουν οι εικόνες (συνύπαρξης στο Καστελόριζο κ.λπ.)». Κι αυτό ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της ΧΑ, όπου σειρά μαρτύρων έχουν αναδείξει με τις καταθέσεις τους τον ναζιστικό εγκληματικό χαρακτήρα της, αλλά και τα τελευταία κρούσματα επιθέσεων της ναζιστικής οργάνωσης σε νησιά και σε περιοχές που υπάρχουν πρόσφυγες και μετανάστες.

— Τον Μάη του 2017 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προσκαλούν τη ναζιστική Χρυσή Αυγή στην τελετή υποδοχής των λειψάνων 17 Ελλήνων στρατιωτικών, πεσόντων στην Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή στο νησί, που έγινε στην αεροπορική βάση Δεκέλειας στο Τατόι, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Με δήλωσή τους, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στην τελετή κατήγγειλαν την παρουσία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Κλιμάκωση του κυβερνητικού ξεπλύματος παραμονές των εκλογών
Μάρτης 2019: Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου μετατρέπονται σε «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για το «ξέπλυμα» της εγκληματικής φασιστικής Χρυσής Αυγής.

Στην Αθήνα, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της περιφερειακής αρχής (ΣΥΡΙΖΑ), που τυπικά διοργανώνει την εκδήλωση, «στασίδι» πιάνει και ο υπόδικος φασίστας Κασιδιάρης, που αμέσως μετά την τοποθέτηση του προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση στην κρατική ΕΡΤ, παίρνει με κάθε επισημότητα το μικρόφωνο και χύνει το ξενοφοβικό φασιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής, μπροστά σε όσους παραβρέθηκαν στην παρέλαση.

Την ίδια μέρα, στο Χαλάνδρι, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Τσιρώνης, ο δήμαρχος της πόλης και εκ νέου υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Συμεών Ρούσσος, καθώς και η Ελενα Χριστούλη, αντιδήμαρχος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να φιγουράρουν μαζί με τον Νίκο Μουζάκη, γνωστό ακροδεξιό στοιχείο στην περιοχή, πρώην υποψήφιο της Χρυσής Αυγής που πήρε θέση δίπλα τους ως «επίσημος», προσκαλεσμένος στην παρέλαση.

Παρόμοια εικόνα είχαμε και στη Χαλκίδα, όπου και εκεί οι ΣΥΡΙΖΑίοι «πρωτομάστορες» του αντι-ακροδεξιού μετώπου δεν φάνηκαν να ενοχλούνται από την παρουσία του Νίκου Μίχου, υπόδικου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, δίπλα τους στην εξέδρα των επισήμων. Μαζί του φωτογραφήθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στ. Πιτσιόρλας, και οι βουλευτές Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Πρατσόλης και Γ. Ακριώτης, μαζί και με βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

Η πρόκληση της 25ης Μαρτίου ξεπερνάει τα όρια στην Καλλιθέα. Εκεί η κυβέρνηση στέλνει τα ΜΑΤ για να χτυπήσουν στο ψαχνό όχι τους φασίστες κουκουλοφόρους που γυρνούν στην πόλη χαιρετώντας ναζιστικά, αλλά την αντιφασιστική διαδήλωση σωματείων και άλλων φορέων. Ετσι, την ίδια στιγμή που χρυσαυγίτες ξεδιπλώνουν πανό με τα εμετικά τους συνθήματα, τα ΜΑΤ ανοίγουν τα κεφάλια διαδηλωτών που προσπαθούν να τους εμποδίσουν, ανάμεσά τους και στελέχη του ΚΚΕ.

Απρίλης 2019: Παραμονές των εκλογών, τα απανωτά κρούσματα κυβερνητικών χαϊδολογημάτων προς την εγκληματική οργάνωση πληθαίνουν σε τέτοιο βαθμό που προκαλούνται έντονα ερωτήματα. Εχουμε και λέμε:

— Ο Π. Κουρουμπλής, ένας από τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, του ψηφοδελτίου δηλαδή που σηκώνει τη σημαία του «αντιφασισμού» σε Ελλάδα και Ευρώπη, φωτογραφίζεται όλο καμάρι με τον γνωστό ακροδεξιό ιεράρχη Αμβρόσιο, επιχειρώντας να μαζέψει κουκιά ξενοφοβίας και ρατσισμού.

— Ενα μήνα και κάτι πριν από τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αποκαλύπτεται πως στο δημοτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη βρίσκει στέγη ιδρυτικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής από τα Ιωάννινα! Ο συγκεκριμένος αποπέμφθηκε μετά από σάλο που ξέσπασε, όμως στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη παραμένει άλλος υποψήφιος που φαίνεται να μοιράζεται παρόμοιες απόψεις με τον παραπάνω φασίστα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν από τους χειροκροτητές του τεράστιου σταυρού που στήθηκε από ομάδα ακροδεξιών, με πρωτοβουλία γνωστού φασίστα από τη γειτονική Χίο, ως απάντηση στους «αλλόθρησκους πρόσφυγες» και ως συνέχεια στο «προσφυγοκυνηγητό» που είχαν εξαπολύσει πέρυσι στο νησί οι τραμπούκοι.

— Στο Πέραμα, στην πόλη που ακόμα δεν έχει στεγνώσει το αίμα εργατών που δέχτηκαν τις δολοφονικές επιθέσεις από τους ναζί εγκληματίες, η δημοτική αρχή (ΣΥΡΙΖΑ) εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο προεκλογικές «διευκολύνσεις» στη Χρυσή Αυγή. Μάλιστα, αναιρεί προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με βάση την οποία δεν δίνεται κανένας χώρος για εκδηλώσεις στο φασιστικό μόρφωμα.

— Στη Λιβαδειά, σε «κοινή γραμμή» με το Πέραμα, η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ παραχωρεί αίθουσα στους φασίστες και μάλιστα ανήμερα της 21ης Απρίλη. Την ίδια μέρα δηλαδή που δεκάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρήλαυναν από την ΕΡΤ1, δηλώνοντας ότι «αντιστέκονται στο φασισμό», στη Λιβαδειά παραχωρούσαν την αίθουσα στους νοσταλγούς της χούντας.

— Στελέχη από την περιφερειακή αρχή Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν την ευθύνη λειτουργίας της χωματερής στη Φυλή, αναλαμβάνουν να ξεναγήσουν πρωτοκλασάτα και προφανώς υπόδικα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης της εγκληματικής οργάνωσης, στο πλαίσιο της προεκλογικής του καμπάνιας λοιπόν, φιλοξενείται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και συζητάει μαζί τους τα «έργα» της Περιφέρειας στη διαχείριση των απορριμμάτων. Και μια λεπτομέρεια: Στον ίδιο χρόνο, ένα μήνα περίπου πριν, η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε επιστρατεύσει μπράβους (πιθανά ίδιας πάστας με τους χρυσαυγίτες) για να διώξουν τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΚΚΕ, Γιάννη Πρωτούλη, που είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στο χώρο. Φαίνεται ότι το «προοδευτικό μέτωπο» έχει δυσανεξία μόνο σε κομμουνιστές υποψήφιους και όχι σε μαχαιροβγάλτες φασίστες.

Χωματερή Φυλής: Από την υποδοχή και την ξενάγηση που έκανε η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ στους υπόδικους χρυσαυγίτες

Πηγή: Ριζοσπάστης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: