Εκδήλωση Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό – Νέα καθιστική διαμαρτυρία, μπροστά στο Προξενείο των ΗΠΑ

Η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης – μαζί με τις τοπικές Επιτροπές Ειρήνης της πόλης – οργανώνουν νέα εκδήλωση – καθιστική διαμαρτυρία, μπροστά στο Προξενείο των ΗΠΑ, την Πέμπτη 21/12/2017 και ώρα 18:00.

Άλλος ένας νεκρός προστέθηκε στην ατελείωτη αλυσίδα των θυμάτων του παλαιστινιακού λαού. Αυτήν τη φορά πρόκειται για έναν ανάπηρο νέο 29 ετών, που σκοτώθηκε ενώ συμμετείχε σε διαδηλώσεις κατά της απόφασης του Αμερικανού πρόεδρο Ντ. Τραμπ ν’ αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Βρισκόταν σε αναπηρικό καροτσάκι, γιατί είχε χάσει και τα δύο πόδια στη διάρκεια μιας ισραηλινής επίθεσης στη λωρίδα της Γάζας το 2008.

Η απόφαση των ΗΠΑ ρίχνει λάδι στη φωτιά, που κατακαίει όλη τη Μέση Ανατολή και ανοίγει ένα νέο κύκλο αίματος στην πολύπαθη Παλαιστίνη. Ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο το Ισραήλ και τους κατασταλτικούς του μηχανισμού – στρατό και αστυνομία – στη βίαιη και βάρβαρη αντιμετώπιση του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) μπροστά στις εξελίξεις αυτές και με σκοπό την έκφραση της διεθνιστικής αλληλεγγύης του λαού μας στον Παλαιστινιακό λαό, προκήρυξε καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στην απόφαση των ΗΠΑ. Μετά τη λήξη της καμπάνιας οι υπογραφές θα κατατεθούν στην ελληνική Βουλή, απαιτώντας την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, στην πρεσβεία της Παλαιστίνης ως ένδειξη της έμπρακτης αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, καθώς και στην πρεσβεία του Ισραήλ εκφράζοντας την αντίθεση του ελληνικού λαού στην Ισραηλινή κατοχή.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη την Ελλάδα, τους αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, τους φορείς του λαϊκού κινήματος, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, όλες και όλους που προβληματίζονται από τις τελευταίες εξελίξεις, να στηρίξουν την καμπάνια.

Επιδίωξη είναι η καμπάνια να δώσει το έναυσμα, για να ανοίξει πλατιά συζήτηση στους χώρους δουλειάς κι εκπαίδευσης, στις λαϊκές γειτονιές και στους φορείς του λαϊκού κινήματος και να συμβάλλει στη μαζική και έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης του ελληνικού λαού προς τον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

Στο επόμενο διάστημα το κείμενο υπογραφών θα βρίσκεται αναρτημένο και στην ιστοσελίδα της ΕΕΔΥΕ www.eedye.gr, όπου θα δίνεται η δυνατότητα συλλογής και ηλεκτρονικών υπογραφών.

Η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης – μαζί με τις τοπικές Επιτροπές Ειρήνης της πόλης – οργανώνουν νέα εκδήλωση – καθιστική διαμαρτυρία, μπροστά στο Προξενείο των ΗΠΑ, την Πέμπτη 21/12/2017 και ώρα 18:00.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, όλο το λαό της πόλης να στηρίξουν μαζικά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: