“Έχεις Οδηγητή; Ποιος ψηφίζει ΚΚΕ;” – Μαρτυρία για την εκφοβιστική προσαγωγή μαθητών στον Πειραιά

Καταγγελία μιας μητέρας για την αναίτια προσαγωγή δύο παιδιών από την ΕΛ.ΑΣ. και το στοίβαγμά τους σε περιπολικό με πέντε άτομα!: “Στο ενδιάμεσο, άνοιξαν την τσάντα του γιου μου και βρήκαν μέσα Οδηγητή! Τον έβαλαν σε μια καρέκλα και τον ρωτούσαν επίμονα ποιος ψηφίζει ΚΚΕ!”

Ο χτεσινός απολογισμός της άγριας καταστολής της ΕΛ.ΑΣ. με το “ήπιο δόγμα” ήταν 52 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 27 μετατράπηκαν σε συλλήψεις και οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στην Ευελπίδων, από όπου είναι και η κεντρική φωτογραφία.

Η μαρτυρία που αναδημοσιεύουμε σήμερα, με την άδεια της καταγγέλλουσας, αφορά μια περίπτωση προσαγωγής μαθητή που δεν κατέληξε σε σύλληψη, είναι όμως σχετική και άκρως ενδεικτική για τη στάση και τη νοοτροπία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Χτες, μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, η Σοφία Ισμυρλή ανέβασε στον τοίχο της τα εξής.

Μόλις πήραμε τον ανήλικο γιο μου κι έναν φίλο του από την Ασφάλεια Πειραιά. Επιστρέφανε από το συλλαλητήριο και κάνανε βόλτα στο λιμάνι, μέχρι να επιστρέψουν. Εκεί τους συνέλαβαν και τους έβαλαν σε περιπολικό 5 άτομα! Τα πάνε τα παιδιά σε μια αποθήκη και τα άφησαν να επικοινωνήσουν μετά από μία ώρα! Τα παιδιά ζήτησαν νερό και δεν τους έφεραν.

Όταν πήγα να πάρω το παιδί, μας είπαν πως τα παιδιά δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτα, είχαν ελέγξει και τις κάμερες. Παρόλα αυτά, δε μας άφηναν να τα πάρουμε γιατί ο αξιωματικός υπηρεσίας σσχολιόταν με κάτι άλλο και δεν μπορούσε να ασχοληθεί! Κάτσαμε δύο ώρες μέχρι να ασχοληθεί ο κομπλεξικός!

Στο ενδιάμεσο, άνοιξαν την τσάντα του γιου μου και βρήκαν μέσα Οδηγητή! Τον έβαλαν σε μια καρέκλα και τον ρωτούσαν επίμονα ποιος ψηφίζει ΚΚΕ! Κάποιος μπήκε στη μέση και τους είπε να το κόψουν αυτό!

Τέλος πάντων, θα γίνει καταγγελία και αναφορά! Ειδικά γιατί έβαλαν πέντε άτομα σε ένα περιπολικό.

Οι μπάτσοι μοιράζουν τον κορονοϊό!

Φύλακα, που φύλαγες και νόμους δεν εκράτεις. Ενώ οι πολίτες έχουν περιορισμό στα άτομα που μπορεί να επιβαίνουν σε ένα ΙΧ, οι αστυνομικοί καταπατούν κάθε μέτρο προστασίας, στοίβαξαν τα παιδιά στο περιπολικό, ενώ σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, έβηχαν συνέχεια -κάποιοι χωρίς να φοράνε καν μάσκες!

Το πιο σημαντικό όμως είναι ο ζήλος που έδειξαν, περικυκλώνοντας με δέκα μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ τα παιδιά, αντιδρώντας στη θέα του “Οδηγητή”, όπως ο ταύρος με το κόκκινο πανί, και κρατώντας εκδικητικά τα παιδιά, μολονότι ήταν φανερό πως δεν είχαν κάνει κάτι μεμπτό.

Ο αστυνομικός αυταρχισμός θα αρχίσει να σπάει, μόνο όταν βρίσκει απέναντι αγωνιστές συνειδητούς και αποφασισμένους να καταγγείλουν τέτοια περιστατικά και να μην τα αφήσουν να περάσουν ως “ασήμαντα”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: