Δύο εικόνες, δύο κόσμοι στη Σούδα έξω από το αεροπλανοφόρο “Αϊζενχάουερ”

Από τη μια οι διαδηλωτές κατά της βάσης του θα(νάτο)υ, κι από την άλλη το μπιτ παζάρ που στήθηκε από τοπικούς επιχειρηματίες μέσα στη βάση, για να ζήσουν το μύθο τους πιο απρόσκοπτα οι υψηλοί επισκέπτες.

Δεν είναι όλοι το ίδιο και δε χρειάζεται να κοιτάξει κανείς μακριά για να βεβαιωθεί. Αρκούν δυο εικόνες, από την ίδια περίπου χρονική περίοδο, πριν λίγες μέρες, στη Σούδα, έξω από το αεροπολανοφόρο “Άϊζενχάουερ”.

Από τη μια η εικόνα του πλήθους διαδηλωτών που συμμετείχαν στη μηχανοκίνητη πορεία της Τομεακής Επιτροπής ΧανίωνΤο μήνυμα τους στους Αμερικάνους που έφθασαν το πρωί με το αεροπλανοφόρο “Αϊζενχάουερ” στη βάση της Σούδας, στέλνοντας το μήνυμα πως μόνο δεινά θα φέρει στο λαό η μετατροπή της χώρας σε απέραντη βάση του ΝΑΤΟ και τον ΗΠΑ.

Από την άλλη, η εικόνα του κακόγουστου γιουσουρούμ που στήθηκε από τοπικές επιχειρήσεις των Χανίων μέσα στη βάση, καθώς μέχρι νεωτέρας τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα αποφασίστηκε να μη βολτάρουν εκτός των ορίων της λόγω πανδημίας και κάπως έπρεπε να καλυφτούν οι ανάγκες τους για κιτς τουριστικά μπλουζάκια, greek souvlaki και καρτ-ποστάλ.

Δύο εικόνες, δύο κόσμοι, ο δικός μας και ο δικός τους. Εσύ με ποιον είσαι;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: