Δυνατά μπαίνει στη μάχη η Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού-Ευόσμου

Ευρεία σύσκεψη των υποψηφίων με το συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού-Ευόσμου», υπό τον υποψήφιο δήμαρχο Θανάση Κοκονά, πραγματοποιήθηκε προχθές στο Δημαρχείο Ευόσμου

Το Κορδελιό και ο Εύοσμος, είναι δυο κατεξοχήν λαϊκές συνοικίες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, που έχουν χαρακτηριστεί υποβαθμισμένες. Και πράγματι τα στοιχεία δείχνουν ότι από το βιοτικό επίπεδο μέχρι το περιβάλλον και από τη σχολική στέγη έως το συγκοινωνιακό, τα προβλήματα οξύνονται.

Πολλά χρόνια «γαλάζιων» ή «γαλαζοπράσινων» διοικήσεων, είτε επίσημων είτε με το φερετζέ του «ανεξάρτητου» χειροτέρεψαν την κατάσταση. Η σημερνή διοίκηση του Π. Σούλα δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Η πλειονότητα και των τωρινών συνδυασμών, απαρτίζεται από ανθρώπους που με τον ένα ή άλλο έχουν διοικήσει το Δήμο (είτε τους πρώην δήμους Ελευθερίου-Κορδελιού και Ευόσμου) και συνεπώς σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να εμφανίζονται ως «άφθαρτοι» όπως παρουσιάζονται. Οι μεταξύ τους κόντρες και μεταγραφές «παραγόντων» δεν αφορούν τους κατοίκους. Ούτε οι προεκλογικές βόλτες στις λαϊκές αγορές, ούτε οι «χαιρετούρες», ούτε τα ψεύτικα χαμόγελα στις αφίσες μπορούν να αναιρέσουν το γεγονός αυτό.

Σε αυτά τα πλαίσια, τη δική της μάχη δίνει η Λαϊκή Συσπείρωση, με υποψήφιο δήμαρχο, τον Θανάση Κοκονά, ιδιωτικό υπάλληλο, και άνθρωπο με ενεργό συμμετοχή στο γονεϊκό κίνημα αφού πέρα από τη συμμετοχή του στα ΔΣ των τοπικών συλλόγων γονέων, είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κ. Μακεδονίας καθώς και αντιπρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων σε πανελλαδικό επίπεδο. Μαζί του, σε ένα αγωνιστικό ψηφοδέλτιο, συμμετέχουν καθημερινοί άνθρωποι του μόχθου, που ζουν, εργάζονται και παλεύουν στην περιοχή. Πολύτιμη παρακαταθήκη η δράση των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης τα προηγούμενα χρόνια, που αποτέλεσαν την πραγματική αντιπολίτευση στο Δήμο, με συνεχείς παρεμβάσεις και προτάσεις. Πάντα με γνώμονα και τα τοπικά ζητήματα αλλά και τα γενικότερα, καθώς δεν υπάρχουν «σινικά τείχη» που τα χωρίζουν.

Βασικά σημεία διεκδίκησης προς όφελος των εργαζομένων, όλων των κατοίκων του Ευόσμου και του Κορδελιού είναι μεταξύ άλλων:

-Άμεσος προγραμματισμός για την κατασκευή νέων σχολικών κτηρίων

-Αξιοποίηση των στρατοπέδων «Ζιάκα» και «Παπακυριαζή»

-Επέκταση του Μετρό δυτικά και αύξηση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ

-Λειτουργία Κέντρου Υγείας στον Εύοσμο με πλήρη στελέχωση

-Μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας

-Αξιοποίηση των αποθεματικών των 8,5 εκ. ευρώ για την κάλυψη των αναγκών με παράλληλη μείωση των δημοτικών τελών και απαλλαγή σε ευπαθείς ομάδες

-Επίλυση του επικίνδυνου προβλήματος της δυσοσμίας λόγω των ΕΛΠΕ

-Ανάπτυξη του πολιτισμού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού

-Αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά

-Κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων του Δήμου με σταθερές σχέσεις εργασίας

-Μέτρα προστασίας για τους ανέργους, παύση των πλειστηριασμών, πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις

Πολλοί υποψήφιοι σύμβουλοι τοποθετήθηκαν στη σύσκεψη και προσέφεραν την πείρα τους, όπως ο Τάσος Πελετίδης, βιοτέχνης (και αδελφός του «κόκκινου» Δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη), η Μαρίνα Μουλά, καθηγήτρια ιταλικών και εκλεγμένη στο τοπικό συμβούλιο του Ευόσμου, ενώ αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση συμβούλου που ανέφερε χαρακτηριστικά μια από τις αλήθειες όχι μόνο για τον Εύοσμο αλλά και για πολλούς Δήμους σε όλη την Ελλάδα: «Πριν 40 χρόνια ο Εύοσμος ήταν “χωριό”. Ό,τι καλό έγινε και αναβάθμισε την περιοχή, έγινε επί διοίκησης κομμουνιστή δημάρχου τις δεκαετίες ’70 και ‘80 και αυτό πρέπει να το πούμε στον κόσμο».

Το συμπέρασμα της σύσκεψης του συνδυασμού ήταν ότι οι κάτοικοι του Δήμου, είτε ζουν στον Εύοσμο, είτε στη Νέα Πολιτεία, είτε στα Ελευθέρια, είτε στο Κορδελιό αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες αγωνίες, όπως όλοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Γι’ αυτό και η απάντηση θα πρέπει να είναι η ίδια και στις τοπικές (δημοτική, περιφερειακή) κάλπη, όπου παρεμβαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση αλλά και στην ευρωκάλπη με το ΚΚΕ.

Οι αναγνώστες της Κατιούσας θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν περισσότερα για τη μάχη της Λαϊκής Συσπείρωσης Κορδελιού-Ευόσμου μέσα από συνέντευξη με τον υποψήφιο Δήμαρχο Θανάση Κοκονά, τις προσεχείς εβδομάδες.

Παράλληλα γίνεται γνωστό το blog του δημοτικού συνδυασμού https://laskordeliou-evosmou.blogspot.com, καθώς και της ανοιχτής σελίδας/ομάδας στο Facebook Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού-Ευόσμου απ’ όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται για τις προεκλογικές, και όχι μόνο, δραστηριότητες του συνδυασμού.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: