Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: Εκεί που χτυπά η καρδιά της αστικής τάξης

Στο συγκεκριμένο δήμο, που είναι προπύργιο της ΝΔ, ζει η μισή αστική τάξη της χώρας. Έτσι οι εξορμήσεις ενόψει των εκλογών παρουσιάζουν μερικές ιδιαιτερότητες σε σχέση με άλλες περιοχές.

O δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού προέκυψε από την συγχώνευση της Φιλοθέης, του Παλαιού και Νέου Ψυχικού μετά τον Καλλικράτη και αποτελεί ένα από τα προπύργια της ΝΔ στο λεκανοπέδιο. Κάτι τέτοιο μικρη εντύπωση προξενεί, αφού στο συγκεκριμένο δήμο ζει η μισή αστική τάξη της χώρας. Έτσι λοιπόν οι εξορμήσεις ενόψει των εκλογών παρουσιάζουν μερικές ιδαιτερότητες σε σχέση με άλλες περιοχές. Για παράδειγμα, σήμερα μοιράσαμε φυλλάδια της Λαϊκής Συσπείρωσης αλλά και του ΚΚΕ και παρακάτω καταγράφω μερικές από τις πιο… ενδιαφέρουσες ατάκες:

KKE; Δεν δαγκώνετε όμως;

– Απαπαπα ΚΚΕ μακριά, τι πράγματα είναι αυτά, όχι εδώ

– Όλο φυλλάδια παιδιά, φέρτε μας και κανένα σοκολατάκι

– Όχι όχι (με έντρομο ύφος)

Ενώ υπήρξαν αρκετοί που τόνισαν την άρνησή τους κουνώντας τα χέρια τους.

Ναι μεν τέτοιες συμπεριφορές είναι αναμενόμενες στο Δήμο μας, ωστόσο δεν πρόκεται περί ενός προαστίου που μένουν αποκλειστικά κροίσοι ή έστω πλούσιοι. Πολλοί συνδημότες μας ιδιαίτερα στο Νέο Ψυχικό είναι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα όπως η πλειονότητα του ελληνικού λαού, δηλαδή απλήρωτες υπερωρίες, εξαντλητικό ωράριο, υψηλά δημοτικά τέλη. Στη δημοτική κοινότητα του Νέου Ψυχικού υπάρχουν επίσης μικρομάγαζα που πληρώνουν υψηλότερα δημοτικά τέλη από τα μεγαθήρια της περιοχής, ενδεικτικό των προτεραιοτήτων της δημοτικής αρχής.

Φυσικά ιδιαίτερα στις δημοτικές κοινότητες Φιλοθέης και Παλαιού Ψυχικού κυριαρχούν τα πάρκα και οι φαρδιοί δρόμοι, ωστόσο πίσω από τη βιτρίνα των χώρων (κακοσυντηρημένου) πρασίνου διακρίνει κανείς προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε δήμος, δηλαδή ελλιπής φωτισμός το βράδυ, σπασμένα πεζοδρόμια, ενώ τόσο στη Φιλοθέη όσο και στο Νέο Ψυχικό δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα για τα όμβρια και τα αντιπλημμυρικά έργα, με αποτέλεσμα συχνά-πυκνά να πλημμυρίζει ο Ποδονίφτης και να κινδυνεύουν περιουσίες και ανθρώπινες ζωές. Λίγες μέρες μετά τις καταστροφικές φωτιές του περασμένου Ιουλίου η πλημμύρα του ποταμιού είχε σαν αποτέλεσμα την πρόκληση μεγάλων ζημιών στο στάδιο και το δημοτικό γυμναστήριο που αποκαστάθηκαν… προσωρινά μέχρι την επόμενη δυνατή βροχή.

Φυσικά Δήμος, Περιφέρεια και κυβέρνηση αδιαφορούν και η ευθύνη για την προστασία των σπιτιών μετακυλίεται στους κατοίκους. Ενόψει των δημοτικών εκλογών παρατηρώ πολλά φυλλάδια και κάρτες υποψηφίων, στημένα χαμόγελα αλλά καμία απάντηση στα ουσιαστικά προβλήματα του Δήμου, με την εξαίρεση του Γιάννη Καβαλάρη και της Λαϊκης Συσπείρωσης. Η ΛΑΣΥ είναι η μοναδική παράταξη που επισημαίνει τα προβλήματα, κάνει ουσιαστική λαϊκη αντιπολίτευση όταν οι διαφορές των υπόλοιπων περιορίζονται στα πρόσωπα που θα διαχειριστούν το στενό κορσέ που έχουν φορέσει στους Δήμους τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Αποκαλυπτικό για τις διαφορές των υπόλοιπων 3 υποψηφίων είναι πως το 2010 κέρδισαν το Δήμο ευρισκόμενοι στην ίδια παράταξη ενώ και οι 3 ειναι στελέχη της ΝΔ που φωτογραφίζονται στις εκδηλώσεις της.

Οι εργαζόμενοι λοιπόν και στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού πρέπει να συμπορευτούν και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στις δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές ώστε να δυναμώσει η καθημερινή λαϊκή αντιπολίτευση και να πετύχουμε μαζί τη βελτίωση της ζωής μας.

Σπύρος Μερκούρης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: