Δίκη Τάσου Τσιαπλέ – Οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται, δεν κάνουν πίσω!

Η ιστορία διδάσκει και το ΚΚΕ επαναλαμβάνει: Όσες μηνύσεις κι αν καταθέσουν, όσες διώξεις και να κάνουν, να είναι βέβαιοι ότι οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται, δεν κάνουν πίσω. Οι προσπάθειες τρομοκράτησης θα πέσουν στο κενό.

Την κλήση σε δίκη, στις 20 Φλεβάρη του 2023, του Τάσου Τσιαπλέ, μέλους της ΕΠ Θεσσαλίας και εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του, η Μαρία Μπίλλη, περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας, επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής» που στηρίχθηκε το 2019 από την Χρυσή Αυγή και τώρα από τον καταδικασμένο για την υπόθεση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της “Χρυσής Αυγής”, Ηλία Κασιδιάρη καταγγέλλει η ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά τη διάρκεια της τηλεσυνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας της 19ης Μαΐου 2021, ο Τάσος Τσιαπλές «προσέβαλλε την Μαρία Μπίλλη, αποκαλώντας την ναζίστρια».

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, κατά τη συζήτηση ψηφίσματος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ενάντια στην επιβολή εισιτηρίου, για την είσοδο στο εθνικό θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου, η συγκεκριμένη περιφερειακή σύμβουλος επιδόθηκε σε έναν αισχρό αντικομμουνισμό, μιλώντας για «φημολογούμενες – off-shore εταιρείες του ΚΚΕ», ενώ ταυτόχρονα καταψήφισε και το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Η επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής» μήνυσε το στέλεχος του ΚΚΕ, γιατί όπως λέει «προσβλήθηκε», ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι το 2019, εκλέχθηκε με τη στήριξη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής και σήμερα στηρίζει το κόμμα το οποίο έχει επικεφαλής του, τον φυλακισμένο βαρυποινίτη Κασιδιάρη, που καταδικάσθηκε ως μέλος της ηγεσίας της «Χρυσής Αυγής» για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και άτυχους μετανάστες, που οργάνωσε πλήθος δολοφονικές επιθέσεις και άλλες κακουργηματικές ενέργειες, σε πολλές δε από αυτές ήταν και ο ίδιος ο Κασιδιάρης φυσικός αυτουργός.

Οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται, δεν κάνουν πίσω

Σχολιάζοντας τη μήνυση και την κλήση σε δίκη του Τάσου Τσιαπλέ, η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, επισημαίνει μεταξύ άλλων πως, «η ιστορία και οι δημόσιες τοποθετήσεις καθενός και καθεμιάς αποκαλύπτουν το ρόλο του. Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης, ειδικά όταν αυτή προέρχεται από εκπροσώπους ναζιστικών μορφωμάτων που έχουν καταδικαστεί για εγκληματικές πράξεις.

Η ιστορία διδάσκει και το ΚΚΕ επαναλαμβάνει: Όσες μηνύσεις κι αν καταθέσουν, όσες διώξεις και να κάνουν, να είναι βέβαιοι ότι οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται, δεν κάνουν πίσω. Οι προσπάθειες τρομοκράτησης θα πέσουν στο κενό.

Η πάλη κατά του φασισμού δεν τελείωσε με τη καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Συνεχίζεται με την απομόνωση κάθε μορφής του μέσα στο λαό, με τη πάλη ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που τον εκτρέφει σαν εφεδρεία του».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: