Βίαιες συλλήψεις και επίθεση με σπρέι πιπεριού! – Η ΚΝ Χιλής καταγγέλλει τη βίαια σύλληψη τριών στελεχών της (VIDEO)

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρία στελέχη της ΚΝ Χιλής, από το κτίριο όπου διέμεναν, και αφού τους επιτέθηκαν με σπρέι πιπεριού, για να τα αφήσουν τελικά ελεύθερα, λίγη ώρα αργότερα.

Μπορεί να είναι ένα επιμέρους επεισόδιο μες στον ορυμαγδό των τελευταίων γεγονότων, είναι όμως ενδεικτικό της άγριας καταστολής στη Χιλή, που έχει φτάσει ακόμα και στην απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τη δύση του ηλίου.

Η Κομμουνιστική Νεοαλία Χιλής κατήγγειλε τη βίαιη σύλληψη τριών στελεχών της το βράδυ της Τρίτης, που αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα. Πρόκειται για τη Βαλεντίνα Μιράντα, εκπρόσωπο του Πανεθνικού Συντονιστικού Μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (CoNES), τον Πάμπλο Φεράδα, στέλεχος της σπουδάζουσας και την Αναΐς Πουλγάρ, που συνελήφθησαν από καραμπινιέρους, χωρίς καμία δικαιολογία.

Εδώ μπορείτε να δείτε σε βίντεο τη στιγμή της σύλληψής τους από το κτίριο όπου διέμεναν, ενώ έχει προηγηθεί η επίθεση των αστυνομικών με σπρέι πιπεριού, χωρίς να έχει υπάρξει καμία πρόκληση!

https://twitter.com/rolandoteleSUR/status/1186855430212861952?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1186855430212861952&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.telesurtv.net%2Fnews%2Fchile-juventudes-comunistas-detencion-dirigentes-20191023-0003.html

Στην ανακοίνωσή της, η ΚΝ Χιλής σημείωνε πως ο πρόεδρος Πινέιρα είχε ξεπεράσει κάθε όριο και τον καθιστούσε υπεύθυνο για ό,τι θα συνέβαινε στα στελέχη της, που τελικά αφέθηκαν ελεύθερα λίγες ώρες μετά.

Την ίδια ώρα ο συνασπισμός κομμάτων στον οποίο συμμετέχει το ΚΚ Χιλής, “Ενότητα για την Αλλαγή”, συμμετείχε μαζί με άλλους μαζικούς και πολιτικούς φορείς (Ενώσεις Εργαζομένων, Οικολόγους, Φεμινίστριες κ.ά.) στο “Τραπέζι Κοινωνικής Συνοχής”, αναγνωρίζοντας το δίκαιο χαρακτήρα των λαϊκών κινητοποιήσεων, και καταλήγοντας σε συγκεκριμένες μίνιμουμ προτάσεις, στη δήλωσή του για μια λογική έξοδο από την κρίση.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται: η άμεση αύξηση του βασικού μισθού και των συντάξεων, η μείωση της εργάσιμης εβδομάδας, και η μείωση των υψηλών μισθών των βουλευτών. Ενώ ειδικότερα για τη σπίθα που αποτέλεσε την αφορμή του λαϊκού ξεσπάσματος, προτείνει τη δωρεάν μετακίνηση ηλικιωμένων και φοιτητών, καθώς και μια διαδικασία που θα οδηγήσει στην κρατικοποίηση των δημόσιων μεταφορών. Κάποια από αυτά ικανοποιήθηκαν ήδη από την κυβέρνηση του Πινέιρα, που εξαναγκάστηκε σε αναδίπλωση, κάτω από την ισχυρή λαϊκή πίεση και ανακοίνωσε μικρές αυξήσεις -που ισοδυναμούν με ψίχουλα- στο βασικό μισθό και τις συντάξεις.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: