Tρεις στους τέσσερις Αμερικανούς δεν μπορούν να βρουν το Ιράν στο χάρτη

Μόλις 23% απάντησε σωστά, ενώ δεν έλειψαν και όσοι τοποθέτησαν τη χώρα μέσα στην επικράτεια των ΗΠΑ.

Υπό αυτή την έννοια, είναι αρκετά τρομαχτικό ότι ενώ το 47% των Αμερικανών εμφανίζεται υπέρ του χτυπήματος του Τραμπ κατά Σολεϊμανί, έναντι 40% που είναι αντίθετοι, μόλις 23% κατάφεραν να βρουν σωστά το Ιράν πάνω στο χάρτη. Αυτά τα στοιχεία φέρνει στο φως δημοσκόπηση που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο, πάνω στο ξέσπασμα της κρίσης μετά την κρατική δολοφονία του Ιρανού αξιωματούχου. Δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη ότι εύποροι άντρες με πανεπιστημιακή μόρφωση ήταν μακράν πιθανότερο να γνωρίζουν τη σωστή απάντηση.

Περίπου 8% μπέρδεψαν το Ιράν με το Ιράκ, ενώ όπως δείχνει και ο χάρτης με τις κουκκίδες, δεν ήταν καθόλου λίγοι όσοι Αμερικανοί τοποθετούν το Ιράν στην Ευρώπη, ανάμεσά τους σε χώρες όπως η Ρουμανία, η Ουκρανία, αλλά και η Ελλάδα. Δέκα ερωτηθέντες τοποθέτησαν το Ιράν στο Ηνωμένο Βασίλειο, 29 στη Ρωσία ενώ νικητές μπορούν να ανακηρυχθούν 32 Αμερικανοί που το τοποθέτησαν στις ΗΠΑ. Ακόμα 40 είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Παρόμοιες δημοσκοπήσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν, ενώ η ίδια δημοσκοπική εταιρεία είχε ζητήσει το 2017 από τους Αμερικανούς να βρουν τη ΛΔ Κορέας στο χάρτη, κάτι που κατάφερε μόλις το 36%, ποσοστό πάντως ελαφρά υψηλότερο από εκείνο του Ιράν φέτος. Ακόμα πιο ενδιαφέρον βέβαια θα ήταν το ερώτημα για το πόσοι γνώριζαν μέχρι πριν λίγες μέρες το Σολεϊμανί, που εξοντώθηκε υποτίθεται ως “επικίνδυνος για τις ζωές Αμερικανών”.

Με πληροφορίες από mediaite.com

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: