«Τραυματικό» το σφυροδρέπανο για τα ναζιστικά ασπόνδυλα στη Λιθουανία. Έλα όμως που πουλάει…

Μιλάμε για μεγάλους τζίρους, για πολλά εκατομμύρια δολάρια, που φέρνει στα ταμεία η πώληση τέτοιων ειδών, αν μάλιστα αναλογιστούμε τον διαρκώς αυξανόμενο βαθμό δημοφιλίας του σοσιαλισμού-κομμουνισμού, και του συμβόλου του σφυροδρέπανου, όπως αποτυπώνεται σε πολλές έρευνες στις χώρες του πρώην υπαρκτού.

Η αντικομμουνιστική υστερία στις χώρες της Βαλτικής δεν είναι κάτι νέο. Εδώ και χρόνια, οι κυβερνήσεις της Λετονίας, της Εσθονίας και της Λιθουανίας που κάποτε αποτελούσαν σημαίνουσες δημοκρατίες της ενιαίας ΕΣΣΔ, με μια σειρά νόμων έχουν απαγορεύσει τα κομμουνιστικά κόμματα και τη χρήση κομμουνιστικών συμβόλων, όπως το σφυροδρέπανο.

Στην «καλύτερη» περίπτωση στις χώρες αυτές ψηφίζονται νόμοι στα πλαίσια της εξίσωσης του κομμουνισμού με τον φασισμό, όπως ο κατάπτυστος νόμος στη Λιθουανία που προβλέπει φυλάκιση ή χρηματικό πρόστιμο σε όποιον αρνηθεί δημόσια  «την σοβιετική και ναζιστική κατοχή». Λέμε στην καλύτερη, διότι στη Λιθουανία και στις άλλες χώρες τις Βαλτικής, είναι συνηθισμένη πρακτική, εκτός από τις δικαστικές διώξεις, οι δολοφονίες και φυλακίσεις αγωνιστών, η φίμωση δημοσιογράφων, η «αποκατάσταση» και η ηρωοοποίηση  ντόπιων ναζί εγκληματιών πολέμου, συνεργατών του χιτλερικού φασισμού. Μέχρι και μνημεία σηκώνουν και παρελάσεις διοργανώνουν για τους «απελευθερωτές» των ναζιστικών  ταγμάτων των Ες Ες και τους συνεργάτες τους. Όμως, όπως φαίνεται η αντικομμουνιστική παράκρουση δεν έχει όρια…

Διαβάζουμε την είδηση ότι «η κυβέρνηση της Λιθουανίας κάλεσε τον αμερικανικό κολοσσό ηλεκτρονικού εμπορίου «Amazon» να σταματήσει τη διαδικτυακή πώληση προϊόντων που φέρουν το σφυροδρέπανο (δηλαδή ρούχα, αναπτήρες, μπρελόκ, κονκάρδες και πολλά άλλα αντικείμενα), το οποίο «προσβάλλει τα θύματα του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού», γιατί, όπως ισχυρίζονται, το σφυροδρέπανο «είναι τραυματικό» και «τα σταλινικά εγκλήματα δεν είναι κατανοητά απ’ όλους. Είναι ζήτημα ιστορικής δικαιοσύνης».

Κομματάκι δύσκολο ν’ αποδεχτεί το αίτημα των… Λιθουανών υπερασπιστών της αντικομμουνιστικής «ελευθερίας» ο αμερικανικός κολοσσός. Μιλάμε για μεγάλους τζίρους, για πολλά εκατομμύρια δολάρια, που φέρνει στα ταμεία της Amazon η πώληση τέτοιων ειδών, αν μάλιστα αναλογιστούμε τον διαρκώς αυξανόμενο βαθμό δημοφιλίας του σοσιαλισμού-κομμουνισμού, άρα και του συμβόλου του σφυροδρέπανου, όπως αποτυπώνεται σε έρευνες στις χώρες του πρώην υπαρκτού.

Τα παραπάνω βέβαια δεν είναι ξεκομμένα από τις ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στην πραγματικότητα γεμίζει με αντικομμουνιστικό οξυγόνο τα πνευμόνια κάθε ναζιστικού ασπόνδυλου και που στο πλαίσιο του ξαναγραψίματος της Ιστορίας, προωθεί την ανιστόρητη και επικίνδυνη εξίσωση φασισμού – κομμουνισμού με αποφάσεις όπως η καθιέρωση της 9ης Μάη σε «Ημέρα της Ευρώπης», αντί μέρα της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών, το άθλιο «Αντικομμουνιστικό Μνημόνιο» που καταδικάζει τα «εγκλήματα των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων», ο ορισμός της 23ης του Αυγούστου, μέρα που υπογράφτηκε το Σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπεντροπ, ως «Ευρωπαϊκής Ημέρας Μνήμης για τα θύματα του Ναζισμού και του Σταλινισμού», κ.ά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: