Τραμπούκικη επίθεση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚ Χιλής – ΚΚΕ: “Κάτω τα χέρια από το Κομμουνιστικό Κόμμα Χιλής!”

Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚ Χιλής.

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες 10 Μάρτη στην έδρα της ΚΕ του ΚΚ Χιλής, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 10/3/2020, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚ Χιλής. Οι θρασύδειλοι εισβολείς έκαναν εκτεταμένες καταστροφές και αφαίρεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα αντικείμενα.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αφού έρχεται να προστεθεί στις επιθέσεις που έχουν γίνει σε γραφεία του ΚΚ Χιλής, σε διάφορα σημεία της χώρας, σε βίαιες επιθέσεις ενάντια σε μέλη του ΚΚ Χιλής, αλλά και στην αστήριχτη δίωξη του βουλευτή Ούγκο Γκουτιέρες. Πρόκειται για αντικομμουνιστικού τύπου κλιμάκωση της κρατικής και παρακρατικής βίας από την αντιλαϊκή κυβέρνηση του Ιβάν Πινιέρα, με στόχο να τρομοκρατήσει και να καταστείλει τις μεγάλες εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις, που συνεχίζονται στη Χιλή και ιδιαίτερα την παρέμβαση του ΚΚ Χιλής.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση του Ιβάν Πινιέρα: Να σταματήσουν άμεσα κάθε τύπου επιθέσεις και διώξεις ενάντια στο ΚΚ Χιλής, κάτω τα χέρια από το ΚΚ Χιλής! Να πάρει πίσω όλα τα μέτρα έντασης της καταστολής ενάντια στις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις, να τιμωρηθούν άμεσα όλοι οι ένοχοι για τις δεκάδες δολοφονίες και τους χιλιάδες τραυματισμένους διαδηλωτές.

Το ΚΚΕ εκφράζει τη στήριξή του στις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις στη Χιλή και στα δίκαια αιτήματά τους, εκφράζει ιδιαίτερα την αλληλεγγύη του στο ΚΚ Χιλής και την ΚΝ Χιλής, που παλεύουν για τα λαϊκά δικαιώματα και θα σταθεί στο πλευρό τους χρησιμοποιώντας όλα τα αναγκαία μέσα στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: