Τουλάχιστον τρεις νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες από τις δυνάμεις καταστολής στην Κολομβία

Σκηνικό αιματηρής καταστολής στην Κολομβία, στον απόηχο των τεράστιων διαδηλώσεων της χθεσινής γενικής απεργίας.

Αιματηρός ήταν ο απολογισμός των τεράστιων χθεσινών διαδηλώσεων στην Κολομβία, όπου είχε προκηρυχθεί γενική απεργία ενάντια στα μέτρα της δεξιάς κυβέρνησης του Ιβάν Ντούκε. Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Άμυνας της χώρας, Κάρλος Όλμες Τρουχίγιο την Παρασκευή, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ένστολους στις περιοχές Μπουανεβεντούρα και Καντελερία που βρίσκονται στην επαρχία Βάγιε ντε Κάουκα. Επιπλέον, άλλοι 273 τραυματίστηκαν, ενώ πραγματοποιήθηκαν 53 έφοδοι, συνελήφθησαν 98 πολίτες, ενώ ακόμα 207 “μεταφέρθηκαν” σε αστυνομικά τμήματα. Ο Τρουχίγιο επέρριψε την ευθύνη στα ίδια τα θύματα, λέγοντας πως πυροβολήθηκαν στην προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν λεηλασίες. Ωστόσο, το γύρο του διαδικτύου κάνουν χθες πολυάριθμα βίντεο με τα οποία εκτίθεται η ανεξέλεγκτη βία της ESMAD, ενός σώματος αντίστοιχου με τα ΜΑΤ, σε βάρος πολιτών, ακόμα και εντελώς απρόκλητα.

Εξάλλου, χθες ολόκληρη η χώρα βρέθηκε σε ασφυκτικό κλοιό αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού, αφού πέρα από την κινητοποίηση επιπλέον 4000 αστυνομικών στους δρόμους και το κλείσιμο των συνόρων, πάνοπλοι στρατιώτες εμφανίστηκαν “βοηθητικά” στο πλευρώ της αστυνομίας σε μια σειρά πόλεις. Επιπλέον, δόθηκε το δικαίωμα στις κατά τόπους αρχές να κηρύσσουν στην επικράτειά τους πρακτικά στρατιωτικό νόμο κατά το δοκούν, απόφαση που προκάλεσε την καταδίκη του ΟΗΕ.

Οι Κολομβιανοί ωστόσο δεν το βάζουν κάτω, ορίζοντας νέο αγωνιστικό ραντεβού σε κεντρικές πλατείας όλη της χώρας σήμερα τοπική ώρα στις 16.30.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: