Τουφεκισμό ή θάλαμο αερίων για πρόσφυγες πρότεινε στέλεχος της Εναλλακτικής για τη Γερμανία

Ο Κρίστιαν Λιτ τέθηκε εκτός κόμματος μετά την αποκάλυψη του βίντεο, με το AfD τώρα να ισχυρίζεται ότι ο μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος “δεν ήταν καν μέλος εδώ και τρία χρόνια”.

Σάλος έχει προκληθεί στη γερμανική πολιτική σκηνή, μετά την αποκάλυψη ότι ο μέχρι πριν λίγο καιρό κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και εκπρόσωπος τύπου της ξενοφοβικής Εναλλακτικής για τη Γερμανία πρότεινε σε κατ’ιδίαν συζήτησή του να τουφεκιστούν ή να οδηγηθούν σε θαλάμους αερίων οι πρόσφυγες στη Γερμανία.

Ο λόγος για τον Κρίστιαν Λίτ, ο οποίος συναντήθηκε με δεξιά δημοσιογράφο τον περασμένο Φλεβάρη, ένα τετ-α-τετ που εν αγνοία του είχε μαγνητοσκοπηθεί από κανάλι ProSieben. Το πρόσωπο του Λιτ δε φαίνεται, ενώ και το όνομά του δεν αναφέρεται για νομικούς λόγους στο ντοκιμανταίρ που αναμενόταν να προβληθεί σήμερα. Η ταυτότητά του υψηλόβαθμου στελέχους του AfD αποκαλύφθηκε ωστόσο μετά από έρευνα της εφημερίδας ZEIT, που υποστηρίζει πως διαθέτει ακράδαντα στοιχεία γι’ αυτό.

Στη συνομιλία ο Λιτ εμφανίζεται ενθουσιασμένος με την προοπτική άφιξης περισσότερων προσφύγων στη Γερμανία, όχι φυσικά από ανθρωπιστικά αισθήματα, αλλά “επειδή τότε θα πάει πιο καλά το AfD”, προσθέτοντας πως “μπορούμε μετά να τους τουφεκίσουμε όλους. Δεν είναι θέμα αυτό καθόλου. Ή να τους στείλουμε σε θάλαμο αερίων, ή ό,τι άλλο θες. Δε με νοιάζει!”. Ακάθεκτος, ο Λιτ συνέχισε: “Όσο χειρότερα πάει η Γερμανία, τόσο το καλύτερο για το AfD. Aυτό φυσικά είναι σκατά, και για τα παιδιά μας – αλλά μάλλον θα μας συντηρήσει”, προσθέτοντας πως σχετικά με αυτό το θέμα είχε μιλήσει “επί μακρόν” με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Αλεξάντερ Γκάουλαντ. Ο ίδιος ο Γκάουλαντ όπως είναι αναμενόμενο, αρνήθηκε κατηγορηματικά τέτοιου είδους συζητήσεις, σπεύδοντας να θέσει εκτός κόμματος τον Λιτ και να κάνει λόγο για “απαράδεκτες” δηλώσεις που “με κανένα τρόπο δεν συμβαδίζουν με τους στόχους και την πολιτική” του AfD. O ίδιος ο Γκάουλαντ βέβαια ήταν εκείνος που το 2015 είχε δηλώσει σε συνέντευξη ανοιχτά πως “φυσικά οφείλουμε την επανάκαμψή μας πρωτίστως στην προσφυγική κρίση”. Όσο για τους “στόχους” και τις “αξίες” της εναλλακτικής για τη Γερμανία, η λίστα είναι μακριά και φαιά, παρότι τώρα το κόμμα προσπαθεί να κάνει σχεδόν λες και δεν ήξερε το Λιτ, υποστηρίζοντας πως εδώ και τρία χρόνια δεν ήταν καν μέλος του κόμματος. Στην πραγματικότητα, ως και τον Απρίλιο είχε ρόλο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, χάνοντας το αξίωμά του όταν κυκλοφόρησαν καταγγελίες που τον ήθελαν να αυτοπροσδιορίζεται ως “φασίστας”.

Με πληροφορίες από Zeit.de

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: