Το βραβείο φιλίας Μουσταφά Σούφι απένειμε το ΤΚΡ στο Δημήτρη Κουτσούμπα

Το βραβείο θεσπίστηκε πρώτη φορά φέτος με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή του, το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας αποφάσισε τη θέσπιση βραβείου φιλίας με την ονομασία του ιστορικού ιδρυτή του, Μουσταφά Σούφι, επιλέγοντας το γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα ως το πρόσωπο στον οποίο θα απονεμηθεί για πρώτη χρονιά το βραβείο. Στην ανακοίνωσή του, η ΚΕ του ΤΚΡ σημειώνει τα εξής:

Αγαπητοί σύντροφοι,

Πρώτ’ απ’ όλα, ευχόμαστε σε όλους τους συντρόφους καλή υγεία και δύναμη για να συνεχίσουν τον αγώνα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Όπως ξέρετε, η 10η Σεπτέμβρη σηματοδοτεί την 100η επέτειο από την ίδρυση του κόμματός μας. Το ΚΚ Τουρκίας ιδρύθηκε από τον σύντροφο Μουσταφά Σούφι και τα άλλα ιδρυτικά στελέχη. Στόχος τους ήταν να οργανώσουν τον αγώνα για την εξουσία της εργατικής τάξης στην Τουρκία και να επωμιστούν την ευθύνη τους στα πλαίσια της αντιϊμπεριαλιστικής πάλης για την απελευθέρωση της πατρίδας. Με τραγικό τρόπο, πλήρωσαν γι’αυτό με τη ζωή τους, δολοφονήθηκαν από αντιδραστικούς που θεωρούσαν τον κομμουνισμό ως μεγάλο κίνδυνο.

Η κληρονομιά των ιδρυτών συντρόφων μας είναι ακόμα ζωντανή στους αγώνες μας.

Τιμώντας τις επαναστατικές τους ζωές και την κληρονομιά τους, από φέτος η ΚΕ του ΤΚΡ αποφάσισε να βραβεύει έναν διακεκριμένο σύντροφο, ένα στενό φίλο του κόμματός μας, με το βραβείο φιλία Μουσταφά Σούφι.

Η κεντρική επιτροπή του ΤΡΚ αποφάσισε να απονείμει το βραβείο φέτος στον σύντροφο Δημήτρη Κουτσούμπα, γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, για τη συμβολή του στον αγώνα μας, τη βαθιά ριζωμένη φιλία και την επαναστατική αλληλεγγύη.

Ελπίζουμε αυτό το βραβείο να ενισχύσει περαιτέρω τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των κομμάτων και των λαών μας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας

Κεντρική Επιτροπή

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: