To τιμόνι του θανάτου: 5 νεκροί οδηγοί αστικών λεωφορείων στο Λονδίνο από κορονοϊό – “Ατομική ευθύνη αλά βρετανικά” η απάντηση του δημάρχου

Ο δήμαρχος συνέστησε στους Λονδρέζους να χρησιμοποιούν τη δημόσια συγκοινωνία, μόνο όταν είναι αναπόφευκτο, ρίχνοντας ουσιαστικά το μπαλάκι στην ατομική ευθύνη.

Η Συνδικαλιστική Ένωση στην οποία υπάγονται οι δημόσιες συγκοινωνίες του Λονδίνου, με τα χαρακτηριστικά κόκκινα αστικά λεωφορεία, που αποτελούν σήμα-κατατεθέν της πόλης, επιβεβαίωσε τον θάνατο πέντε μελών της που έπεσαν θύματα της πανδημίας του κορονοϊού. Δύο εξ αυτών ήταν ελεγκτές και οι υπόλοιποι τρεις οδηγοί.

Ο τοπικός γραμματέας της Ένωσης χαρακτήρισε ηρωική τη δουλειά τους, καθώς μετέφεραν με αυτοθυσία τους υγειονομικούς στους χώρους δουλειάς τους, και υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια στις οικογένειές τους.

Την απέραντη θλίψη του εξέφρασε και ο Δήμαρχος του Λονδίνου, που τόνισε ότι “οι οδηγοί πρέπει να έχουν πλήρη προστασία” και πως ο ρόλος των Λονδρέζων σε αυτό είναι να μείνουν σπίτι και να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες μόνο όταν είναι αναπόφευκτο -κάτι σαν “ατομική ευθύνη” αλά βρετανικά.

Όλοι οι υπεύθυνοι τόνισαν με τη σειρά τους τη θλίψη τους και την ανάγκη να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα στα ήδη υπάρχοντα, καθώς ήδη προβλέπεται προσεκτικός καθαρισμός των οχημάτων, αποκλεισμός των καθισμάτων γύρω από τον οδηγό και μέσα ατομικής προστασίας.

Μάταια θα περίμενε κανείς να δει στο σχετικό ρεπορτάζ ίχνη κριτικής προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης, που εφάρμοσε αρχικά ως μέθοδο την “ανοσία της αγέλης” και την αδιάκοπη λειτουργία των επιχειρήσεων για να μην πληγεί η κερδοφορία τους. Ή ένα εναλλακτικό σχέδιο με πυκνότερα δρομολόγια, για να αποφεύγεται έστω ο συνωστισμός στα ΜΜΜ και να μην είναι πηγή διασποράς του ιού για τους οδηγούς και το επιβατικό κοινό.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: