Το ψυγείο του θανάτου- Ιρλανδούς δουλέμπορους βλέπει η βρετανική αστυνομία πίσω από τα 39 παγωμένα πτώματα

39 άτομα βρήκαν φρικτό θάνατο σε ένα φορτηγό-ψυγείο από υποθερμία. Το δουλεμπόριο ψυχών στον “ελεύθερο” δυτικό κόσμο, τον 21ο αιώνα αλωνίζει και ρίχνει τις μάσκες του κόσμου της εκμετάλλευσης.

Μια από τις μεγαλύτερες έρευνες δολοφονίας της ιστορίας της έχει εξαπολύσει η βρετανική Αστυνομία, μετά των εντοπισμό 39 πτωμάτων σε φορτηγό ψυγείο σε βιομηχανική περιοχή του Έσεξ.

Ο βορειο-ιρλανδός οδηγός Μο Ρόμπινσον συνελήφθη, έχοντας ο ίδιος ειδοποιήσει τις αρχές. Πηγές της αστυνομίας αφήνουν να διαρρεύσει πως είναι απίθανο να γνώριζε πως υπήρχαν άνθρωποι στο ψυγείο.

Με τις θερμοκρασίες να πέφτουν ως και στους -25 βαθμούς, το πιθανότερο αίτιο θανάτου είναι η υποθερμία. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως οι δράστες “Θα κυνηγηθούν”, ενώ η υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως σκέφτεται την αυστηροποίηση ποινών για εμπόριο ανθρώπων.

Έδρα του φορτηγού είναι η Βάρνα της Βουλγαρίας, κι ιδιοκτήτρια μια εταιρεία στο όνομα Ιρλανδής γυναίκας, ενώ το όχημα δεν έχει εμφανιστεί εκεί από το 2017. Η περιοχή είναι γνωστός κόμβος λαθρεμπορίου όπλων και καυσίμων, με διασυνδέσεις προς βορειο-ιρλανδικές συμμορίες. Το ψυγείο ανήκει σε εταιρεία με έδρα το Δουβλίνο, αλλά είναι δηλωμένο στη Βόρεια Ιρλανδία. Η διαδρομή που ακολούθησε ήταν διαφορετική από την επίσημα δηλωμένη, καθώς έφτασε στο Έσεξ μέσω Βελγίου.

Οι βελγικές ακτές αποτελούν νέα προτιμώμενη δίοδο των δουλεμπόρων, μετά την ενίσχυση των ελέγχων σε Ντόβερ και Καλαί. Παράλληλα, για να τους παρακάμψουν τα κυκλώματα καταφεύγουν σε ολοένα και πιο επικίνδυνες μεθόδους, όπως η χρήση φορτηγών ψυγείων και μικρών σκαφών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αντίστοιχα εγκλήματα σε βρετανικό έδαφος, καθώς το 2000 είχαν ανακαλυφθεί 58 πτώματα Κινέζων σε κοντέινερ στο Κεντ. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, ίδιας εθνικότητας φέρεται να είναι και τα τωρινά θύματα, ανάμεσα τους οκτώ γυναίκες κι ένας ανήλικος.

Με πληροφορίες από telegraph.co.uk

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: