Το ΠΑΜΕ κάνει το Μονακό Ελλάδα – Αντιπροσωπεία του Μετώπου στην απεργία των εργαζομένων του κρατιδίου

Με αγώνα ταξικό και στο Μονακό – “Κοκκίνισε” και το πριγκηπάτο…

Μνημονεύαμε και πέρσι περίπου τέτοιες μέρες την αλήστου μνήμης ατάκα δεξιάς ακροάτριας στην Ελληνοφρένεια, πως “Αν δεν υπήρχε το ΕΑΜ, η Ελλάδα θα ήταν ένα Μονακό”. Αφορμή τότε η επίσκεψη του ΠΑΜΕ στο πριγκηπάτο, όπου οι εκπρόσωποί του είχαν συναντηθεί με συναδέλφους τους από την USM, της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Μονακό. “Οι κακές συναναστροφές” συνεχίστηκαν και φέτος, αφού το ΠΑΜΕ, μαζί με αντιπροσωπεία της ΠΣΟ, βρέθηκαν στο κρατίδιο για να συμπαρασταθούν στην απεργία που διοργάνωσε η USM.

Μπορεί η εικόνα του Μονακό να είναι συνδεδεμένη με πριγκιπικές εμφανίσεις, καζίνο, διεθνές τζετ σετ και απίστευτη χλιδή, ό,τι λάμπει όμως δεν είναι και χρυσός για τους εργαζόμενους, που υφίστανται την εκμετάλλευση όπως οι συνάδελφοί τους σε άλλες, λιγότερο “γαλαζοαίματες” χώρες. Για το λόγο αυτό διεκδικούν αύξηση του βασικού μισθού, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και συλλογικές συμβάσεις.

Δεν έλειψε και η απεργιακή περιφρούρηση στο ξενοδοχείο “Ερμιτάζ”, όπου χαιρέτησε ο ΓΓ της ΠΣΟ, Γιώργος Μαυρίκος, ενώ στη συνέχεια οι απεργοί πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης.

Γίνονται τέτοια πράγματα στο πριγκιπάτο; Μα τι θα πει ο Αλβέρτος; Πώς θα ορθοποδήσει ο τουρισμός μετά από αυτό;

Mε πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: