Το παιχνίδι ήταν στημένο κι από πριν ξεπουλημένο – Αθώος για όλες τις κατηγορίες ο 17χρονος μακελάρης της Kenosha

To χρονικό μιας προδιαγεγραμμένης απόφασης και το ξέπλυμά της από το “δημοκρατικό” Μπάιντεν.

H τράπουλα ήταν σημαδεμένη από την αρχή, από την πρώτη στιγμή που ο 17χρονος σεσημασμένος ρατσιστής Kyle Rittenhouse, διέσχιζε τα πολιτειακά σύνορα μεταξύ Ιλινόι και Ουισκόνσιν, με όπλο που παρανόμως κατείχε, προκειμένου να επιδοθεί σε κυνήγι διαδηλωτών του Black Lives Matter στην πόλη Kenosha. O αυτόκλητος εκδικητής πυροβόλησε τρεις άοπλους ανθρώπους, από τους οποίους οι δύο ξεψύχησαν, και στη συνέχεια αφέθηκε όχι μόνο να διαφύγει ανενόχλητος από τις αστυνομικές δυνάμεις που μαζικά βρίσκονταν στην πόλη εκείνο το βράδυ, αλλά δέχτηκε και τη φροντίδα τους, αφού φρόντισαν να τον εφοδιάσουν με ένα μπουκάλι νερό.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του, πολλές ώρες αργότερα, ακροδεξιοί και άλλοι “ανησυχούντες” πολίτες κι οργανώσεις, διοργάνωσαν μαζικές εκστρατείες οικονομικής ενίσχυσης του φονιά, ώστε να πληρωθεί το υψηλό ποσό της εγγύησης του Rittenhouse, αλλά και ακριβοπληρωμένοι συνήγοροι υπεράσπισης.

Ο νεαρός δολοφόνος ούτε στιγμή δεν επέδειξε ίχνος μετάνοιας, αντίθετα, καθόλη την περίοδο πριν τη δική του, εμφανιζόταν σε φωτογραφίες με μπλουζάκια “white power” και “free as fuck”, σε μια αυτάρεσκη επίδειξη της βεβαιότητας για την ατιμωρησία του.

Μια βεβαιότητα που γινόταν όλο και πιο χειροπιαστή από την έναρξη της δίκης και μετά, όταν ο αρμόδιος δικαστής αφενός επέλεξε να μην συμπεριλάβει καν στο κατηγορητήριο το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής, ενώ παράλληλα απαγόρευσε στους συνηγόρους υπεράσπισης να αποκαλούν τους δολοφονηθέντες “θύματα”, επιτρέποντας όμως ανεμπόδιστα στους δικηγόρους του δράστη να μιλούν για “βάνδαλους” και “ταραχοποιούς”. Είχε αρνηθεί επίσης το αίτημα της πολιτικής αγωγής να υπάρξει ειδική πρόνοια στη σύνθεση των ενόρκων, ώστε να αποκλειστούν άτομα με πιθανές ρατσιστικές προκαταλήψεις.

Πράγματι, οι ένορκοι επιλέχθηκαν “κατάλληλα”, ώστε να διασφαλίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την απαλλαγή του Rittenhouse από όλες τις κατηγορίες, παρότι οι πράξεις του είχαν καταγραφεί σε βίντεο και παρότι δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να θεμελιώνει τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι ο 17χρονος έδρασε σε αυτοάμυνα.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της οικογένειας του 26χρονου Άντονι Χούμπερ, ενός από τα θύματα του μακελάρη της Κενόσα. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως: “Η σημερινή ετυμηγορία σημαίνει πως δεν υπάρχει λογοδοσία για τον άνθρωπο που δολοφόνησε το γιο μας. Στέλνει ένα απαράδεκτο μήνυμα πως οπλισμένοι πολίτες μπορούν να εμφανίζονται σε οποιαδήποτε πόλη, να υποκινούν βία, και μετά να χρησιμοποιούν τον κίνδυνο που προκάλεσαν για να δικαιολογήσουν τον πυροβολισμό ανθρώπων στο δρόμο”, προσθέτοντας πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες για απόδοση δικαιοσύνης σε βάρος του Rittenhouse, αλλά και της αστυνομίας της Kenosha.

Tην ίδια ώρα, ο κυβερνήτης του Ουισκόνσιν, Τόνι Έβερς, έχει ως μέγιστο μέλημά του να μην υπάρξουν διαμαρτυρίες κατά της δικαστικής απόφασης, καλώντας σε “ειρήνη στην Κενόσα και τις κοινότητές μας και κάθε προσπάθεια να σπείρει το διχασμό δεν είναι ευπρόσδεκτη στην πολιτεία μας, καθώς απλά θα παρεμποδίσει την επούλωση των πληγών”.

Σε ίδιο μήκος κύματος, ο πάντα “μετριοπαθής” πρόεδρος Μπάιντεν, επιστρέφοντας από τσεκ απ στο νοσοκομείο Walter Reed, δήλωσε πως “στηρίζει ό,τι συμπέραναν οι ένορκοι. Το σύστημα των ενόρκων δουλεύει και πρέπει να συμμορφωνόμαστε με αυτό”. Υπάρχει τίποτε καλύτερο από το προεδρικό ξέπλυμα μιας διπλής δολοφονίας διαδηλωτών από ακροδεξιούς ενόπλους; Οι διαφορές με τον Τραμπ αναδεικνύονται για άλλη μια φορά χαώδεις, αφού ο πορτοκαλί πρώην πρόεδρος το πρώτο πράγμα που θα έκανε μετά την ετυμηγορία θα ήταν να καλέσει το δολοφόνο για σουαρέ στο Λευκό Οίκο.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: