Το μισό μισθό τους χάνουν ακροδεξιοί αστυνομικοί στη Γερμανία

Oι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ, όπως ανακοίνωσε το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας όπου υπάγονται, θα υπάρξει παρακράτηση της μισθοδοσίας έως και 50%.

Προσπαθώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για ανοχή στους ακροδεξιούς θύλακες εντός Σωμάτων Ασφαλείας, οι τοπικές κυβερνήσεις των γερμανικών κρατιδίων λαμβάνουν μέτρα κατά των υπό διερεύνηση αστυνομικών. Πιο πρόσφατα αποκαλύφθηκε δίκτυο 31 αστυνομικών που συμμετείχαν σε ομάδα Whatsapp, όπου αντάλασσαν φωτογραφίες φασιστικού περιεχομένου, ανάμεσά τους του Αδόλφου Χίτλερ και ενός πρόσφυγα σε θάλαμο αερίων. Oι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ, όπως ανακοίνωσε το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας όπου υπάγονται, θα υπάρξει παρακράτηση της μισθοδοσίας έως και 50%, ανάλογα με την οικονομική και οικογενειακή τους κατάσταση, με εξέταση κάθε περίπτωσης ξεχωριστά.

Μετά από μπαράζ καταγγελιών που ακολούθησε την αποκάλυψη του σκανδάλου πριν λίγο διάστημα, ήρθαν στο φως άλλες 16 περιπτώσεις αστυνομικών που διερευνώνται για έκφραση ακροδεξιών και ρατσιστικών αντιλήψεων. To πιο πρόσφατο κρούσμα – “μεμονωμένο” βεβαίως – βεβαίως, αφορά αστυνομικό στη Λειψία, που επίσης εκφράστηκε σε τσατ με ρατσιστικές και ακροδεξιές εκφράσεις. Ο αξιωματικός αποκλείστηκε από κάθε υπηρεσία λόγω “επειγουσών υποψιών” εναντίον του, χωρίς να δοθούν περαιτέρω στοιχεία για την ταυτότητά του. Ο αρχηγός της αστυνομίας της Λειψίας, Τόρστεν Σούλτσε δήλωσε “πολύ απογοητευμένος”, προαναγγέλλοντας ποινικές και πειθαρχικές διώξεις, ενώ προσέθεσε πως “ακροδεξιές αντιλήψεις στις τάξεις των φυλάκων της τάξης δεν πρέπει να υποβαθμίζονται”.

(κεντρική φωτό από jungewelt.de)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: