“Το Μαδούρο δεν τον θέλει κανείς και τον Γκουαϊδό δεν τον επέλεξε κανείς” – Οι -όχι και τόσο- ίσες αποστάσεις των τροτσκιστών της Βενεζουέλας

“Το Μαδούρο δεν τον θέλει κανείς και τον Γκουαϊδό δεν τον επέλεξε κανείς”. Οι τροτσκιστές της Βενεζουέλας οδεύουν την πεπατημένη τους και διά των ίσων αποστάσεων καταλήγουν στη λογική του Τραμπ και του Γκουαϊδό.

Διαβάζω στο “poreia.gr”, στο “Marea Sosialista” της Βενεζουέλας και άλλα διάφορα site όπως το “marxista.com” ή το “venezuelanalysis.com” κλπ κάποιες ανακοινώσεις της “Marea Sosialista” (Σοσιαλιστική παλίρροια) που είναι μια τροτσκιστική οργάνωση στη Βενεζουέλα. Οργάνωση που αρχικά ανήκε στο κυβερνητικό PSUV αλλά μετά αποχώρησε. Από τότε, βήμα-βήμα, ταξιδεύει προς αγκαλιές Τραμπίσιες.

Στις ανακοινώσεις της, πρώτα βλέπει τα αρνητικά του Μαδούρο (θεμιτή η όποια κριτική). Μετά κάνει το συμψηφισμό “δυο παράλληλες εξ ίσου παράνομες κυβερνήσεις” και “ούτε με την κυβέρνηση Μαδούρο ούτε με τον ιμπεριαλισμό” (τη στιγμή μάλιστα που ο τελευταίος ετοιμάζεται για ένοπλη επέμβαση στη χώρα). Μετά περνά σε μονομερή καταγγελία του Μαδούρο για αυταρχική μετατόπιση. Και καταλήγει να υιοθετεί την κριτική, αλλά και τις προτάσεις του Γκουαϊδό και του Τραμπ για νέες προεδρικές εκλογές. Στις ανακοινώσεις αυτές βέβαια, σπανίως ή και καθόλου βλέπεις τις λέξεις “πετρέλαιο”, “ιμπεριαλισμός”, “πραξικόπημα”, “επέμβαση”. Όπου μπορούν να αποφευχθούν το κάνουν με μεγάλη επιτυχία.

ΚΑΜΙΑ ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΑ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ…

(Η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από) … “ακραία διαφθορά και καθημερινή καταστολή”.
(Είναι) “φαύλη η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο”

ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ (Ε… ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΙΣΕΣ)…

(Σήμερα έχουμε) “πόλωση μεταξύ των πολιτικών της διεφθαρμένης κυβέρνησης και του κοινοβουλίου που το ελέγχει το μεγάλο κεφάλαιο”
(Ο λαός) “μετά την αυταρχική παγίδα του Maduro, τώρα πέφτει στο πραξικόπημα του Guaidó”.
“να (μην) αποδεχτούμε μια αυτοανακηρυγμένη κυβέρνηση, σαν αυτή που προσπαθεί να εγκαταστήσει ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά ούτε και να αναγκαστούμε να υποστηρίζουμε την απονομιμοποιημένη κυβέρνηση του Μαδούρο”.

ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΔΟΥΡΟ

“Με τις κινητοποιήσεις του λαού, αποδεικνύεται ότι δεν υποστηρίζουν πλέον την κυβέρνηση του Maduro… γι’ αυτό το λόγο κι ένα μεγάλο μέρος του λαού ακολουθεί τον Γκουαϊδό”.
Σ άλλο σημείο κάποιας από τις ανακοινώσεις τους, επικρίνουν την αντίδραση, όχι για το πραξικόπημα ή τα σχέδιά της για βίαιη λιτότητα (Σιγά. Τι νομίζατε;), αλλά επειδή “ένα τμήμα αυτής της ηγεσίας είναι διατεθειμένο να συνάψει συμφωνία με την κυβέρνηση για να βελτιώσει τη θέση της στην κατανομή του εθνικού εισοδήματος».

Αλλά και για την επέμβαση, θα έχουν μοιρασμένη την ευθύνη οι δύο “κυβερνήσεις” (τα εισαγωγικά αφορούν τη μία από τις δύο) αφού όπως λένε υπάρχει “Κίνδυνος η αντιπαράθεση μεταξύ δύο παράλληλων κυβερνήσεων, εξ ίσου παράνομων, να οδηγήσει σε έναν εμφύλιο πόλεμο ή σε μορφές ιμπεριαλιστικής παρέμβασης”.

“ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ”

“Η προτεραιότητα, κατά την άποψή μας, είναι να αντιμετωπίσουμε την αυταρχική πορεία που ακολουθεί η κυβέρνηση» μέσω της «ευρύτερης ενότητας στην πράξη» (από την οποία δεν αποκλείουν κανέναν και επομένως μπορεί να περιλαμβάνει και την αντιπολίτευση).
«Χωρίς καμία αμφιβολία υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα αυτοάμυνας που ασκούν οι διαδηλωτές όταν το κράτος παραβιάζει την άσκηση των δικαιωμάτων των πολιτών».

ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ: ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕΡΙΔΑ, ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΔΥΟ ΤΣΑΒΙΣΤΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ… ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ!

Όταν πέρσι έγινε κάποια φιλοκυβερνητική διαδήλωση σ αυτή την πόλη των Άνδεων, ελεύθεροι σκοπευτές της αντίδρασης πυροβόλησαν στο πλήθος και σκότωσαν δυο διαδηλωτές και τραυμάτισαν άλλους τέσσερεις. Η ανακοίνωση της Marea Sosialista, δεν είδε ούτε ελεύθερους σκοπευτές, ούτε προβοκάτσια. Κατηγορεί για τα γεγονότα τον  κυβερνήτη της Μέριδα! Περιγράφει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ως “την παρέμβαση του λαού της Μέριδα ενάντια στις πολιτικές και την καταπίεση της κυβέρνησης”. Κατηγορείεκείνους που σκοτώθηκαν (!!!) ότι ήταν υπάλληλοι της τοπικής κυβέρνησης, λες κι έτσι  δικαιολογείται η εκτέλεσή τους. Και καταλήγει ότι πρόκειται για “περιστατικό βίας που KATA TYXH είχε κι έναν νεκρό” (“by chance resulted in one person dead and four wounded by gunfire, all of them workers of the regional government”).

KAI ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ… Ο,ΤΙ ΠΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ

Τελικώς βέβαια ζητάει δημοψήφισμα και εκλογές. Δηλαδή ό,τι απαιτεί και ο ιμπεριαλισμός κι ο Γκουαϊδό.

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Marea Socialista προτείνει, τώρα, το συμβουλευτικό δημοψήφισμα για να αποφασίσει την προκήρυξη εκλογών για την επανανομιμοποίηση όλων των δημόσιων εξουσιών. Αυτή φαίνεται να είναι η μόνη βιώσιμη πρόταση που έχει τη δυνατότητα να επιτρέψει στο λαό της Βενεζουέλας να ξεφύγει από τους σχεδιασμούς και τους δελεασμούς των ακραίων φιλοπόλεμων και λακέδων της φιλοαμερικάνικης αντιπολίτευσης, αλλά και των εξίσου φιλοπόλεμων του μαδουρισμού που θέλουν να μας θυσιάσουν για να στηρίξουν τη λεηλασία και το αυταρχικό καθεστώς της γραφειοκρατίας ή της νεο-μπουρζουαζίας τους”.

ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ

100 χρόνια αγοράζουν και πουλάν επιχειρήματα στην μεγάλη παγκόσμια αντισοβιετική κι αντικομουνιστική αγορά. 100 χρόνια τις πιο κρίσιμες στιγμές ταυτίστηκαν ακόμα και με τον Γκαίμπελς. Τι θέλατε να κάνουν τώρα; Ύστερα, αφού στηρίζει την κυβέρνηση το Κομουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας, δεν πρέπει αυτοί να την καταγγείλουν; Πώς θα γίνει;

ΠΗΓΕΣ

Πορεία

Marea Socialista

Marxists.com

Venezuelaanalysis.com

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: