Την Σοβιετική Ένωση τη διέλυσαν, αλλά το σύστημα υγείας… απέμεινε!

Μια τέτοια φράση του «ξέφυγε» του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της τελευταίας κυβερνητικής σύσκεψης.

Στο σύστημα υγείας που δημιουργήθηκε στα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης αποδίδει το γεγονός ότι η Ρωσία σώθηκε από τον κορωνοϊο, ο ανταποκριτής επί 25ετία στη Μόσχα και βαθύς γνώστης των όσων συμβαίνουν στην χώρα, Δημήτρης Λιάτσος. Συγκεκριμένα, όπως γράφει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, στην Ρωσία πέθανε μόλις το 1% των ασθενούντων από κορωνοϊό, την ώρα που στις ΗΠΑ το ποσοστό αυτό είναι κοντά στο 10%. Μάλιστα, αναφέρεται σε μία φράση, που, όπως λέει, «ξέφυγε» του Πούτιν, κατά τη διάρκεια της τελευταίας κυβερνητικής σύσκεψης: Την Σοβιετική Ένωση τη διέλυσαν αλλά το σύστημα (υγείας…), απέμεινε!

ΕΣΣΔ: Τη διέλυσαν πριν 30 χρόνια! Και όμως εκείνο το σύστημα υγείας μέχρι σήμερα… σώζει!

Στη Ρωσία μεχρι σήμερα έχουν προσβληθεί 336.000 περίπου άνθρωποι από τον ιό! Από αυτούς ο ένας στους τρεις γιατρεύτηκε (108.000), και 3388 πέθαναν. Ποσοστό κοντά στο 1% των ασθενούντων! Μεχρι τώρα έχουν γίνει κοντά στα 9 εκ. τεστ μέσα από τα οποία υπάρχει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό εικόνα πολύ κοντά στα ρεαλιστικά νούμερα προσβεβλημένων. Όσο μακάβριο και αν ακούγεται ( «απάνθρωπη» στατιστική είναι αυτή), η χώρα που βγήκε στη δεύτερη θέση σε αριθμό νοσούντων έχει ένα από τους χαμηλότερους δείκτες σε θανάτους! (Οι ΗΠΑ με τρεις φορές περισσότερους ασθενείς πλησιάζουν «αισίως» τις 100.000 νεκρούς!). Πως γίνεται αυτό; Μα, στη βάση της υποδομής που δημιουργήθηκε στη… σοβιετική εποχή!!!

Δεν επεκτείνομαι περισσότερο. Απλά και εντελώς… εγωιστικά λέω: Αν και όταν βρεθεί καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο από το σοβιετικό, τα… ξαναλέμε…

Aπό: aftodioikisi.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: