Την πλάτη των εργαζόμενων είδε η πρωθυπουργός του Βελγίου σε νοσοκομείο (VIDEO)

Το προσωπικό των νοσοκομείων βρέθηκε ιδιαίτερα εκτεθειμένο στη διάρκεια της πανδημίας, με εξαντλητικά ωράρια και έλλειψη προστατευτικών μέσων.

Με εκκωφαντική σιωπή κι ένα ασυνήθιστο θέαμα βρέθηκε αντιμέτωπη η πρωθυπουργός του Βελγίου Sophie Wilmès, κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο του Sint – Pieter στις Βρυξέλλες. Η πρωθυπουργός πραγματοποιεί αυτό τον καιρό επισκέψεις σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα, για να δείξει τη “στήριξή” της στο υγειονομικό προσωπικό, που σηκώνει το βάρος της πανδημίας, σε μια χώρα πρωταθλήτρια σε ποσοστό θανάτων πανευρωπαϊκά, κάτι που κατά την κυβέρνηση οφείλεται στη “διαφάνεια” με την οποία καταγράφονται οι θάνατοι.

Οι εργαζόμενοι όμως στο συγκεκριμένο νοσοκομείο εμφανώς έχουν χορτάσει από ανέξοδες επιδείξεις “συμπαράστασης”, κενής περιεχομένου. Για το λόγο αυτό σχημάτισαν δυο ουρές εκατέρωθεν της πρωθυπουργικής κουστωδίας, γυρίζοντας επιδεικτικά την πλάτη τους κατά την άφιξη των υψηλών επισκεπτών.

https://www.facebook.com/288609832047392/videos/3814656231941304/

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν περίπου 100 νοσηλεύτριες, γιατροί, διοικητικό προσωπικό, καθαρίστριες και πυροσβέστες. Το προσωπικό των νοσοκομείων βρέθηκε ιδιαίτερα εκτεθειμένο στη διάρκεια της πανδημίας, με εξαντλητικά ωράρια και έλλειψη προστατευτικών μέσων. Σύμφωνα με το διευθυντή του νοσοκομείου του Αγίου Πέτρου, Φιλίπ Λερουά “Η ομάδα μας έχει περάσει πολλά αυτούς τους μήνες, υπάρχει πολλή κούραση και άγχος. Πιστεύω πως ήθελαν να εκφράσουν κάποια πράγματα”, ενώ σε πιο έντονους τόνους, μία από τις νοσηλεύτριες είπε πως “Και οι πολιτικοί μας γυρνούν διαρκώς την πλάτη όταν τους ζητάμε βοήθεια. Οι ομάδες μας είναι υποστελεχωμένες και ο αριθμός των burnout αυξάνονται. Θέλουμε να εκτιμάται το λειτούργημά μας και να προσληφθεί περισσότερο προσωπικό”.

Το προσωπικό διαμαρτύρεται επίσης για το γεγονός πως έχει δεχτεί μια σειρά βασιλικών αποφάσεων που τους θέτει σε επιφυλακή σε περίπτωση “έκτακτης ανάγκης”. Οι υγειονομικοί αντιδρούν, έχοντας ήδη δώσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους στη διάρκεια αυτής της κρίσης.

Η πρωθυπουργός επιχείρησε να χαμηλώσει τους τόνους, κάνοντας λόγο για “μήνυμα συμφιλίωσης”, υποστηρίζοντας πως “Όλοι αντιλαμβάνονται το φόρτο του νοσοκομειακού προσωπικού. Υπήρχε πριν την κρίση και οι δυσκολίες αυξήθηκαν”, ενώ για το μέλλον περιορίστηκε σε ευχολόγια και γενικότητα, λέγοντας πως “Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η περίοδος μετά την κρίση θα περιοριστεί σε αυτό που ξέραμε, Θα χρειαστεί να επανεκτιμήσουμε δομικά το ρόλο του νοσηλευτικού επαγγέλματος. Αυτό είναι βέβαιο”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: