Την απαγόρευση της νομικής αλλαγής φύλου προωθεί η Ουγγαρία

Πλέον στα ληξιαρχεία θα καταγράφεται το “φύλο κατά τη γέννηση”, το οποίο ορίζεται “το βιολογικό φύλο που καθορίζεται από τα κύρια φυλετικά χαρακτηριστικά και χρωμοσώματα”.

Με διατάγματα πλέον κυβερνάει ο Όρμπαν την Ουγγαρία μέχρι νεωτέρας με πρόσχημα την καταπολέμηση της πανδημίας, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να εκφράζει απλά την “ανησυχία της” γι’ αυτή τη σχεδόν ανοιχτά δικτατορική διαδικασία, που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της χώρας.

Παρά τον κορονοϊό, η ακροδεξιά κυβέρνηση δεν ξεχνάει και άλλες προτεραιότητές της, όπως την καταπίεση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και εν προκειμένω των διεμφυλικών ατόμων. Σύμφωνα με σχέδιο νόμου που κατέθεσε την Τρίτη ο Zsolt Semjén, νο2 μετά τον πρωθυπουργό στη χώρα, απαγορεύεται πλέον η δυνατότητα νομικής αλλαγής του φύλου με το οποίο κάποιος έχει καταχωρηθεί στο ληξιαρχείο μετά τη γέννησή του.

Μάλιστα, για να ενισχύσει το “συμβολισμό” της ενέργειας, η ουγγρική κυβέρνηση επέλεξε να φέρει το νόμο την ημέρα “Ορατότητας των Διεμφυλικών”. Πλέον στα ληξιαρχεία θα καταγράφεται το “φύλο κατά τη γέννηση”, το οποίο ορίζεται “το βιολογικό φύλο που καθορίζεται από τα κύρια φυλετικά χαρακτηριστικά και χρωμοσώματα”. Αυτό το φύλο δε θα μπορεί να αλλάξει με καμία νομική ενέργεια, και θα αναγράφεται επίσης σε ταυτότητες, διπλώματα και διαβατήρια, αφού όλα λαμβάνουν τη σχετική πληροφορία από το ληξιαρχείο.

Προς το παρόν είναι ασαφές το τι θα γίνει με όσα άτομα έχουν ήδη αλλάξει νομικά το φύλο τους. Η έγκριση του νόμου θα σημαίνει επίσης ότι τα διεμφυλικά άτομα δε θα μπορούν να καταγράφουν επίσημα το όνομα της επιλογής τους.

Σύμφωνα με το επεξηγηματικό μνημόνιο που συνοδεύει αναφέρει μεταξύ άλλων πως “Δεδομένου ότι είναι αδύνατον να αλλάξει κανείς το βιολογικό του φύλο είναι αδύνατον, είναι απαραίτητο να καθοριστεί νομικά πως δεν μπορεί να αλλάξει ούτε στο ληξιαρχείο”.

Με πληροφορίες από index.hu

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: