Τιμητικό γραμματόσημο για τα 130 χρόνια από τη γέννηση του Χο Τσι Μινχ στο Βιετνάμ

Απεικονίζει στο κέντρο του τον ηγέτη της ανεξαρτησίας και της ενότητας του Βιετνάμ, με το μουσείο προς τιμήν του που βρίσκεται στο Ανόι στα δεξιά του, καθώς και άνθη λωτού, ως σύμβολο της λιτής και ευγενούς επαναστατικής ζωής του Χο Τσι Μινχ.

Συμπληρώνονται 130 χρόνια σήμερα από τη γέννηση του Χο Τσι Μινχ και η πατρίδα του τον τιμά με μια σειρά πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η έκδοση ειδικού γραμματοσήμου για την επέτειο, που τυχαίνει να συμπίπτει με εκείνη της ίδρυσης του μουσείου Χο Τσι Μινχ πριν 50 χρόνια.
Το γραμματόσημο που εξέδωσε το ταχυδρομείο του Βιετνάμ σχεδιάστηκε από το ζωγράφο Το Μινχ Τρανγκ.

Απεικονίζει στο κέντρο του τον ηγέτη της ανεξαρτησίας και της ενότητας του Βιετνάμ, με το μουσείο προς τιμήν του που βρίσκεται στο Ανόι στα δεξιά του, καθώς και άνθη λωτού, ως σύμβολο της λιτής και ευγενούς επαναστατικής ζωής του Χο Τσι Μινχ. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πληροφοριών και Επικοινωνιών του Βιετνάμ, το γραμματόσημα θα είναι “ένα πολυδιάστατο μήνυμα που θα επιβεβαιώνει σπουδαίες αξίες της ιδεολογίας του Χο Τσι Μινχ, συμβάλλοντας στην ενθάρρυνση και την εκπαίδευση όλων των ανθρώπων στην κοινωνία για να μάθουν και να ακολουθήσουν την ιδεολογία, την ηθική και τον τρόπο ζωής του”. Η επίσημη τελετή για την κυκλοφορία του γραμματοσήμου πραγματοποιήθηκε στη γενέτειρα του επαναστάτη, στο Ναμ Νταν, όπου ο υφυπουργός Πληροφοριών παρέδωσε το πρότυπο του γραμματοσήμου στον πρωθυπουργό Νγκιέν Χουάν Πουκ και τοπικούς ηγέτες ως δώρο. Το γραμματόσημο θα κυκλοφορεί στη χώρα ως τα τέλη Δεκεμβρίου 2021.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: