“Θα κάνουμε πραξικόπημα σε όποιον θέλουμε” – Προκαλεί ο Έλον Μασκ “αστειευόμενος” για το πραξικόπημα στη Βολιβία

Ο Μασκ ξαναχτύπησε, εμφανιζόμενος να υπερασπίζεται, τάχα “ως αστείο” τις επεμβάσεις των ΗΠΑ στο εσωτερικό άλλων χωρών για την ανατροπή μη αρεστών κυβερνήσεων.

O μεγιστάνας της Tesla και της SpaceX απολαμβάνει τη δημοσιότητα, ενισχύοντας την με τις αναρτήσεις του στο τουίτερ, όπου πουλάει τον ωμό κυνισμό του εκμεταλλευτή ως “ειλικρίνεια”. Ο Μασκ ξαναχτύπησε, εμφανιζόμενος να υπερασπίζεται, τάχα “ως αστείο” τις επεμβάσεις των ΗΠΑ στο εσωτερικό άλλων χωρών για την ανατροπή μη αρεστών κυβερνήσεων. Όλα ξεκίνησαν από μια φαινομενικά άσχετη με το θέμα ανάρτηση, όπου ο επιχειρηματίας υποστήριξε πως άλλο ένα πακέτο κρατικής ενίσχυσης για την ανόρθωση της πληττόμενης από την πανδημία οικονομίας των ΗΠΑ “δεν θα ήταν προς όφελος του λαού”.
Σαν να μην ήταν αρκετά εξοργιστικό ο Μασκ να εμφανίζεται ως προστάτης των λαϊκών συμφερόντων, η συζήτηση πήρε νέα τροπή, όταν σχολιαστής αντέτεινε πως “Ξέρεις τι δεν είναι προς το συμφέρον το λαού; Να οργανώνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ πραξικόπημα στη Βολιβία για να μπορείς να αποκτήσει το λίθιο εκεί”. Ο Μασκ με περίσσιο θράσος απάντησε πως “Θα κάνουμε πραξικόπημα σε όποιον θέλουμε. Πάρτε το απόφαση”. Στη συνέχεια, προφανώς για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο ίδιος πρόσθεσε πως η Tesla προμηθεύεται λίθιο από την Αυστραλία, σε μια προφανή απόπειρα να αποσείσει κατηγορίες για αποκόμιση προσωπικού οφέλους από την επέμβαση των ΗΠΑ στη Βολιβία. Προς υπεράσπισή του έτρεξαν και διάφοροι αυτόκλητοι διαδικτυακοί “δικηγόροι”, που υποστήριξαν πως ο Μασκ “έκανε ξεκάθαρα πλάκα”, έστω και κακόγουστη. Περισσότεροι ωστόσο ήταν εκείνοι που εξοργίστηκαν, κάνοντας λόγο για “δολοφονική και άσπλαχνη” στάση.
Τη στιχομυθία δεν άφησε ασχολίαστη ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας Έβο Μοράλες, που υπό την απειλή αιματοχυσίας από το στρατό εξαναγκάστηκε να καταφύγει στο εξωτερικό από τον περασμένο Νοέμβρη. Σε ανάρτησή για το θέμα, ο Μοράλες δήλωσε πως όσα είπε ο Μασκ είναι “άλλη μια απόδειξη πως το πραξικόπημα έγινε για το λίθιο της Βολιβίας” και πως “Θα υπερασπιζόμαστε για πάντα τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές!”.
Αξίζει να σημειωθεί πως το λίγο πριν ανατραπεί, ο Μοράλες είχε διακόψει μια μεγάλη συμφωνία για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων λιθίου της χώρας από τη γερμανική εταιρεία ACISA. Παρότι η Tesla πράγματι προμηθεύεται λίθιο από την Αυστραλία, λέγεται επίσης ότι ανήκει στους πελάτες της ACISA.

.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: