“Τέτοιο μαρξισμό, γιατί από τον άλλο δεν υπάρχει τίποτα” – Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων της Ισπανίας τρολάρει τα υπουργιλίκια των Ποδέμος

Τα αστειάκια του Ιγγκλέσιας για τους αδερφούς Μαρξ και η πληρωμένη απάντηση του PCTE.

“Από τέτοιους σοσιαλιστές γιόμισε ο τόπος, κανάν καλό δε βλέπουμε”, έλεγε κάποτε από Αλέκος Σακελλάριος δια στόματος Δημήτρη Παπαμιχαήλ στη – συντηρητική ιδεολογικά – “Η κόρη μου η σοσιαλίστρια”, ενώ πάντα υπάρχει και η αθάνατα ρήση του Μαρξ ότι ο ίδιος σίγουρα δεν είναι μαρξιστής. Υπάρχει βέβαια και ένας άλλος “μαρξισμός”, αυτός του “χιουμορίστα” Πάμπλο Ιγκλέσιας. Ο ηγέτης των Ποδέμος δεν μπορεί να συγκρατηθεί από τη χαρά του που επιτέλους μετά από τόσα χρόνια που έφτανε στην πηγή πίνει και κυβερνητικό νερό, και το εκφράζει με κάθε τρόπο.

Σε μια από τις αναρτήσεις του στο τουίτερ λοιπόν, ο Ιγκλέσιας αναφέρεται στη θέση του ως αντιπροέδρου κοινωνικών δικαιωμάτων, αξίωμα το οποίο θα μοιραστεί με τρεις γυναίκες συναδέλφους, κάτι που ο ίδιος περιγράφει ως “τιμή και προνόμιο” και ότι “έχει πολλά να μάθει”. Σπεύδει επίσης να αποστομώσει τους φθονερούς αντιπάλους προτάσσοντας ενάντια “σε όσους σπέρνουν ζιζάνια”, τη “συντροφικότητα, την ομαδική δουλειά, το καλό χιούμορ κι από αυτό τον μαρξισμό”, παραπέμποντας σε σκηνή από κωμωδία των αδερφών Μαρξ, όπου μαζεμένοι αντιπρόεδροι συστήνονται ο ένας στον άλλον.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων της Ισπανίας, που διαπίστωσε λακωνικά και καυστικά πως “Τέτοιο μαρξισμό, γιατί από τον άλλο δεν υπάρχει τίποτα”.

Τι να κάνουμε, ό,τι μπορεί ο καθένας. Τουλάχιστον κάποιοι παραδέχονται ότι ο μαρξισμός τους περιορίζεται στην κωμωδία, στη χώρα μας κυβερνούσαν 4,5 χρόνια άνθρωποι που το έλεγαν στα σοβαρά και ήθελαν να τους πιστέψουμε κιόλας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: