Τάγματα κρούσης του Μπολσονάρο με στρατιωτικές φόρμες παρελαύνουν στη Βραζιλία (VIDEO)

Αυτή είναι η Βραζιλία του Μπολσονάρο…

Αν κανείς αναρωτιέται ποια είναι η Βραζιλία του Μπολσονάρο, που είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για το προεδρικό αξίωμα στη Βραζιλία, εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, αρκεί να παρακολουθήσει το παρακάτω βίντεο, που αλιεύσαμε από το Facebook.

El Brasil de Bolsonaro…

Gepostet von Pedro A Matta Lemoine am Dienstag, 9. Oktober 2018

Νέοι με στρατιωτικές φόρμες, γυμνοί από τη μέση και πάνω, με στρατιωτική πειθαρχία και συνθήματα για τη Βραζιλία, τρέχουν στους κεντρικούς δρόμους και φτιάχνουν το απαραίτητο κλίμα. Τα τάγματα κρούσης είναι η καλύτερη εικόνα για τη Βραζιλία του Μπολσονάρο και τις αξίες που πρεσβεύει.

Είναι ουσιαστικά η βραζιλιάνικη εκδοχή του “μια χούντα θα μας σώσει” από τη διαφθορά που βασιλεύει στη χώρα. Η πλάνη πως μια ισχυρή στρατιωτική εξουσία με αυστηρούς κανόνες θα επαναφέρει τα χρηστά ήθη. Και αυτό σε μια ήπειρο όπου οι διάφοροι δικτάτορες απέδειξαν ιστορικά πως είναι το καλύτερο στήριγμα της μαφίας και των συμφερόντων που διαφεντεύουν τις χώρες αυτές και τις κρατάνε στο επίπεδο μιας μπανανίας.

Το χειρότερο είναι πως ο -ούτε καν συγκαλυμμένα- ρατσιστικός λόγος του Μπολσονάρο έχει απήχηση ακόμα και στους μιγάδες, τους ιθαγενείς και ευρύτερα λαϊκά στρώματα από τους πληθυσμούς που έχουν σκούρο χρώμα στην επιδερμίδα τους, αλλά στηρίζουν τον επίδοξο δήμιό τους, που τους θεωρεί τεμπέληδες…

Ο νεοφιλελεύθερος φασισμός χτυπά την πόρτα της Βραζιλίας. Αλλά για αυτό κάθε άλλο παρά άμοιρη ευθυνών είναι η σοσιαλδημοκρατία που κυβερνούσε τόσα χρόνια τη χώρα και αδυνατεί να προβάλλει ως εναλλακτική, όντας απλώς η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 σχόλιο

  • Ο/Η vassilis λέει:

    Η λατρεία του φασισμού για την σωματική ρώμη, και την στρατιωτική αρετή, είναι γνωστή.
    Δεν είναι τυχαίο, ότι στις μέρες μας, που αναβιώνει ο φασισμός, η κύρια αναφορά, γίνεται στην αρχαία Σπάρτη και όχι στην Αθήνα.

Κάντε ένα σχόλιο: