Τα πυρά δε φέρνουν την ευτυχία – Ο Φαρέλ Γουίλιαμς τραγουδάει το “Happy” υπέρ των μακελάρηδων του Ισραηλινού Στρατού

Σε εκδήλωση οικονομιής ενίσχυσης των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων εμφανίστηκε ο Φαρέλ Γουίλιαμς, μαζί με άλλους γνωστούς σταρ, όπως το Τζέραρντ Μπάτλερ από τους “300”, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

O Φαρέλ Γουίλιαμς έγινε παγκόσμια γνωστός πριν λίγα χρόνια με το τραγούδι του «Ηappy», που ανήκει σε ένα από τα πιο ευπώλητα σιγκλ όλων των εποχών. Καθόλου «happy» δεν αισθάνθηκαν χιλιάδες θαυμαστές του, μαθαίνοντας πως ο καλλιτέχνης συμμετείχε σε συναυλία οικονομικής ενίσχυσης των Ισραηλινών Ενόπλων δυνάμεων την 1η Νοέμβρη, μπροστά σε ένα κοινό που περιλάμβανε ένστολους Ισραηλινούς στρατιώτες. Ανάμεσά στους συμμετέχοντες ήταν και ο Ζίγκι Μάρλεϋ, γιος του διάσημου μουσικού της ρέγκε, αλλά και οι ηθοποιοί, Τζέραρντ Μπάτλερ (γνωστός και ως «This is Sparta»), o Άστον Κούτσερ, αλλά και η διάσημη τηλεοπτική «νταντά» Φραν Ντρέσερ. Συνολικά κατά την εκδήλωση στο Λος Άντζελες συλλέχθηκαν 60 εκ. δολάρια, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το δολοφονικό έργο του ισραηλινού στρατού, που μόνο τους τελευταίους 7 μήνες έχει σκοτώσει πάνω από 200 Παλαιστίνιους κι έχει τραυματίσει χιλιάδες ακόμα.

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως o Γιουίλιαμς πριν λίγες μόνο βδομάδες είχει απογορεύσει στον Τραμπ να χρησιμοποιεί το τραγούδι του στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.

Εκτός από τις επικρίσεις θαυμαστών του, βρέθηκε και στο στόχαστρο του παλαιστινιακής καταγωγής παραγωγού της χιπ-χοπ Fredwreck που μέσω τουίτερ υπενθύμισε τα εγκλήματα των Ισραηλινών στρατιωτικών, λέγοντάς του «ντροπή» για την απόφασή του να εμφανιστεί στην εκδήλωση. Ο Γουίλιαμς είχε βρεθεί και παλιότερα στο επίκεντρο κριτικής, καθώς το 2015 σκόπευε να δώσει συναυλία στο Τελ Αβιβ, όταν μετά από αντιδράσεις της οργάνωσης BDS στη Νότιο Αφρική ακύρωσε την εμφάνιση, προφασιζόμενος «σύγκρουση υποχρεώσεων».

Είναι πάντως ενδιαφέρον ότι κανένας από τους προαναφερθέντες σταρ δεν επέλεξε να μοιραστεί με το κοινό του τη συγκεκριμένη εμφάνιση στα ΜΚΔ, η παρουσία τους βέβαια δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Στην περίπτωση του Μπάτλερ μάλιστα υπήρξε έντονη αποδοκιμασία από τους οπαδούς της αγαπημένης του ομάδας, της σκωτσέζικης Celtic, που έχει παράδοση στην υποστήριξη του δικαίου των Παλαιστινίων.

Επικρίσεις δέχτηκε βέβαια και ο Ζίγκι Μάρλεϋ, καθώς πολλοί θαυμαστές του θεωρούν δικαίως πως ντρόπιασε τη μνήμη του πατέρα του, στηρίζοντας το ανοιχτά ρατσιστικό καθεστώς του Ισραήλ. Ο ίδιος δεν έλαβε θέση ακόμα, αλλά πριν λίγο καιρό είχε κρυφτεί με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου δίσκου πίσω από γενικόλογες θέσεις περί «ανθρωπιάς, αγάπης και ειρήνης πέρα από θρησκεία».

Με πληροφορίες από: thenational.ae

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: