“Tα πανεπιστήμια είναι πορνεία” ισχυρίζεται καθηγητής ιστορίας στην Τουρκία – Την άμεση αποπομπή του απαιτεί η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας

Ο Εμπουμπεκίρ Σοφούογλου είναι γνωστός για τις φιλοκυβερνητικές του θέσεις και για την αντίθεσή του στην προστασία των γυναικείων δικαιωμάτων στη χώρα.

Οργή έχει προκαλέσει στο φοιτητικό κόσμο της Τουρκίας η δήλωση του καθηγητή ιστορίας του πανεπιστημίου της Σακάρια στη δυτική ακτή της Μαύρης Θάλασσας πως τα πανεπιστήμια της χώρας μοιάζουν με πορνεία.

Ο Εμπουμπεκίρ Σοφούογλου, γνωστός για τις θέσεις του υπέρ του Ταγίπ Ερντογάν και της υπερσυντηρητικής του ατζέντας και στην εκπαιδευτική πολιτική, εμφανίστηκε στο φιλοκυβερνητικό μέσο Akit Tv, όπου κατηγόρησε τους φοιτητές ότι είναι “ηδονιστές” και ότι δεν πατούν το πόδι τους στις διαλέξεις του (αναρωτιόμαστε γιατί). Επικαλούμενος δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, πρόσθεσε πως τα πανεπιστήμια είναι “σχεδόν σαν πορνεία”, ενώ ο ίδιος επιτέθηκε και στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης κατά της έμφυλης βίας, (η οποία είχε επικυρωθεί από την κυβέρνηση Ερντογάν το 2012, αλλά πριν λίγους μήνες ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από αυτή), λέγοντας πως “θα χυθεί αίμα” για το ζήτημα.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας, που απαιτεί με ανακοίνωση την άμεση αποπομπή του Σοφούογλου:

“Ένας από τους τσαρλατάνους των μήντια, ο Εμπουμπεκίρ Σοφούογλου, που ήταν καλεσμένος ως καθηγητής στην τηλεόραση, είπε πως τα πανεπιστήμια είναι πορνεία, προσθέτοντας πως το “υπογράμμισε και ο αγαπητός μας πρόεδρος.

Είμαστε βέβαιοι ότι χάρηκε κάθε μία από τις ειδήσεις δολοφονιών γυναικών από τον Αύγουστο ως τώρα, όταν δήλωσε πως για τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης θα χυθεί αίμα, προσπαθώντας να αναρριχηθεί ως τσανακογλείφτης της εξουσίας, αρπάζοντας όποια ευκαιρία μπορεί να εκφράσει την αντιδραστική του νοοτροπία.

Η ανακοίνωση προσθέτει πως τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν καμία θέση στα πανεπιστήμια και τη χώρα και πρόσθεσε πως: “Απαιτούμε: Αποπέμψτε αυτό τον άνθρωπο από το πανεπιστήμιο”.

Με πληροφορίες από sol.org.tr

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: