“Τα ντίλντο δεν είναι αγαθό πρώτης ανάγκης” – Εργαζόμενοι της Amazon στο Ντιτρόιτ ζητούν περιορισμό δραστηριοτήτων για την προστασία της υγείας τους (VIDEO)

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από την αποθήκη της εταιρείας στο Ρόμουλους, ο εργαζόμενος Μάριο Τσίπεν, έφερε ένα εύγλωττο παράδειγμα για να δείξει την αγανάκτησή του με τη συνεχιζόμενη πολιτική της Amazon να πουλάει προϊόντα σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Την ώρα που η πολυεθνική καταγράφει το ένα ρεκόρ πωλήσεων μετά το άλλο, οι εργαζόμενοι της Amazon ζουν σε ένα διαρκές καθεστώς φόβου για την υγεία τους στο χώρο εργασίας. Μόνο μέσα στο Μάρτιο, καταγράφηκαν κρούσματα σε τουλάχιστον 10 εγκαταστάσεις της εταιρείας στις ΗΠΑ. Ανάμεσα σε αυτές και η αποθήκη στην πόλη Ρόμουλους έξω από το Ντιτρόιτ, όπου τουλάχιστον 3 εργαζόμενοι διαγνώστηκαν θετικοί με τον ιό. Εργαζόμενοι προχώρησαν σε αποχή από την εργασία τους την Τετάρτη, για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες εργασίας και την έλλειψη διαφάνειας, αφού η διεύθυνση δεν ενημέρωσε τους εργαζόμενους όταν επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα.

Στην αποθήκη αυτή εργάζονται 4000 άνθρωποι, κάτι που καθιστά πρακτικό αδύνατες τις πρακτικές κοινωνικής αποστασιοποίησης. Γι’ αυτό οι εργάτες ζητούν να κλείσει για δυο βδομάδες η αποθήκη, κάτι που θεωρούν εφικτό εφόσον η Amazon περιοριστεί στις πωλήσεις μόνο ειδών πρώτης ανάγκης. Πριν ένα μήνα, η Amazon είχε δεσμευτεί ότι θα δίνει προτεραιότητα στην αποστολή βασικών αγαθών, όπως χαρτί υγείας, αντισηπτικά, φαρμακευτικά προϊόντα και ότι θα περιορίσει προσωρινά μη αναγκαίες αποστολές αγαθών.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από την αποθήκη της εταιρείας στο Ρόμουλους, ο εργαζόμενος Μάριο Τσίπεν, έφερε ένα εύγλωττο παράδειγμα για να δείξει την αγανάκτησή του με τη συνεχιζόμενη πολιτική της Amazon να πουλάει προϊόντα σαν να μη συμβαίνει τίποτα:

“Δε θα έπρεπε να πουλούν μη βασικά αγαθά. Αν μπεις στην ιστοσελίδα, όλα τα βασικά αγαθά έχουν ξεπουληθεί. Μέχρι να ξαναϋπάρξει στοκ και μέχρι να κλείσει αυτό το κτίριο, κατέβασε ρολά”. Στη συνέχεια προσθέτει: “Τα ντίλντο δεν είναι αγαθά πρώτης ανάγκης. Τα παιδικά βιβλία ναι, αλλά τα ντίλντο; Όχι”.

Η επιλογή παραδείγματος δεν είναι απλά για να τραβήξει την προσοχή, αλλά επειδή πράγματι σε καιρούς καραντίνας η αγορά ερωτικών βοηθημάτων διεθνώς έχει αυξηθεί, συχνά με τριψήφια ποσοστά.

Η Amazon εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την κινητοποίηση στο Ρόμουλους για να την υποβαθμίσει, κάνοντας λόγω για “συμμετοχή κάτω από 15 ατόμων” και προχωρώντας σε ανέξοδες κολακείες των εργαζομένων που είναι “ήρωες οι οποίοι μάχονται για τις κοινότητές τους και βοηθούν τον κόσμο να παίρνει κρίσιμα αγαθά που χρειάζεται σε μια κρίση”. Ανάμεσα στα κρίσιμα αγαθά, προφανώς λογίζονται και τα ντίλντο.

Στη Νέα Υόρκη, η εταιρεία νωρίτερα είχε προχωρήσει σε απόλυση εργαζόμενου που θεώρησε “υποκινητή” της εκεί κινητοποίησης, απόφαση που προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελίας, η οποία χαρακτήρισε “ντροπιαστική” την απόλυση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: