Τα Γαλλικά ΜΑΤ βαράνε στο ψαχνό τους μαθητές – Μια 15χρονη στην εντατική

Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία ενός 15χρονου στα Εξάρχεια (που δε βρισκόταν καν σε διαδήλωση), οι κοινές ευρωπαϊκές αξίες μπορεί να επιβεβαιωθούν με τη δολοφονία μιας άλλης έφηβης στη Γαλλία, για να “τιμηθεί” η επέτειος και η σημειολογία της..

Ποιες είναι οι περιβόητες “κοινές, ευρωπαϊκές αξίες” για τις οποίες ακούμε συχνά να γίνεται λόγος; Για παράδειγμα, η καταστολή είναι κρατική και είναι εξίσου άγρια, σε όλες τις χώρες. Τα ΜΑΤ μπορεί να αλλάζουν όνομα αλλά όχι ρόλο. Και οι διαδηλωτές εξακολουθούν να θεωρούνται ο “εσωτερικός εχθρός”, ακόμα κι αν μιλάμε για μαθητές, μικρά ανήλικα παιδιά, που παίρνουν στο δρόμο το καλύτερο μάθημα για τον πραγματικό ρόλο του κράτους.

Παράλληλα με τις κινητοποιήσεις των “κίτρινων γιλέκων” που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, σήμερα κατέβηκαν και οι μαθητές στους δρόμους των πόλεων της Γαλλίας. Το κρεσέντο της βίαιας καταστολης συνεχίστηκε με “κεκτημένη φόρα” από τις τελευταίες ημέρες, με τις αστυνομικές δυνάμεις να σημαδεύουν εν ψυχρώ στο ψαχνό τους μαθητές, με ευθείες βολές χημικών ουσιών, προκειμένου να τους διαλύσουν.

 

Σημειωτέον πως οι Γάλλοι δικηγόροι έχουν ζητήσει να μη χρησιμοποιούνται από την αστυνομία εκρηκτικές χειροβομβίδες, που θεωρούνται ως όπλο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θεωρητικά έχουν απαγορευτεί.

Ο απολογισμός της “υπεράσπισης” της Γαλλικής Δημοκρατίας από τα όργανα καταστολής ήταν ο σοβαρός τραυματισμός μιας 15χρονης μαθήτριας, που κρίθηκε προφανώς επικίνδυνη για τη “δημόσια τάξη” και πυροβολήθηκε στο μάτι με flash ball (όπλο θεωρητικά μη θανατηφόρο που χρησιμοποιούν οι γαλλικές δυνάμεις καταστολής σε διαδηλώσεις. Στην πραγματικότητα έχει τραυματιστεί κι άλλος διαδηλωτής παλιότερα στο μάτι ενώ έχει προκληθεί και θάνατος από ανακοπή μετά τη χρήση του όπλου). Εκτός από το μάτι της, κινδυνεύει να χάσει και τη ζωή της και νοσηλεύεται στην εντατική. Οι εικόνες στο βίντεο που ακολουθεί είναι σκληρές αλλά ενδεικτικές.

 

Παράλληλα, συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το όργιο αστυνομικής βίας που επικράτησε το Σάββατο, με βίντεο να αποκαλύπτει τον άγριο ξυλοδαρμό ενός 21χρονου νεαρού από ομάδα Γάλλων ματατζήδων, με τον ίδιο να υποστηρίζει μάλιστα πως δε συμμετείχε καν στη διαδήλωση των Κίτρινων Γιλέκων:

Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία ενός 15χρονου στα Εξάρχεια (που δε βρισκόταν καν σε διαδήλωση), οι κοινές ευρωπαϊκές αξίες μπορεί να επιβεβαιωθούν με τη δολοφονία μιας άλλης έφηβης στη Γαλλία, για να “τιμηθεί” η επέτειος και η σημειολογία της…

Με πληροφορίες από το προφίλ του Δρομογράφου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: