Συνεργασία Χουάν Γκουαϊδό με Κολομβιανούς παραστρατιωτικούς και ναρκέμπορους

Μέλη της συμμορίας “Λος ραστρόχος” ήταν αυτά που ανέλαβαν την παράνομη έξοδο του Γκουαιδό από τη Βενεζουέλα τον περασμένο Φλεβάρη, προκειμένου αυτός να παραστεί στη συναυλία ενίσχυσης του πραξικοπήματος που διοργάνωσε ο Αμερικανός μεγιστάνας Ριτσαρντ Μπράνσον

Δείξε μου το φίλο σου  να σου πω ποιος είσαι λέει ο λαός κι αυτό ισχύει απόλυτα για τον “αυτοανακηρυχθέντα” πρόεδρο της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαιδό, ο οποίος εκτός από εκλεκτός του αμερικανικού ιμπεριαλισμού είναι και κολλητός του κολομβιανού υπόκοσμου.

Σύμφωνα με στοιχεία που έφερε στο φως κολομβιανή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέλη της συμμορίας “Λος ραστρόχος” ήταν αυτά που ανέλαβαν την παράνομη έξοδο του Γκουαιδό από τη Βενεζουέλα τον περασμένο Φλεβάρη, προκειμένου αυτός να παραστεί στη συναυλία ενίσχυσης του πραξικοπήματος που διοργάνωσε ο Αμερικανός μεγιστάνας Ριτσαρντ Μπράνσον στη μεθοριακή πόλη Κουκούτα.

Οι “Λος ραστρόχος” ήταν ως και το 2012 από τις πιο επικίνδυνες συμμορίες ναρκωτικών με παραστρατιωτικά χαρακτηριστικά. Έκτοτε και μετα τη σύλληψη της ηγεσίας τους, έχουν περιορίσει την κλίμακα, όχι όμως και το είδος των εγκληματικών τους δραστηριοτήτων.

Ο Γκουαιδό μάλιστα πόζαρε χαμογελαστός με δύο μέλη της συμμορίας, τον “Ελ μενόρ” και τον “Ελ μπράδερ”, που πλέον έχουν συλληφθεί για ανθρωποκτονία, εμποριο ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Η παραστρατιωτική ομάδα μετέφερε τον επίδοξο πραξικοπηματία από το χωριό Γκουαραμίτο στην Αγουα Κλάρα, αφού απείλησε τους χωρικούς, υποχρεώνοντας τους να κλειστούν στα σπίτια τους ώσπου να περάσουν τον Γκουαιδό από τα σύνορα.

Η συναυλία ενίσχυσης του Γκουαιδό έγινε στις 23 Φλεβάρη, υποτίθεται ως “ανθρωπιστική βοήθεια” στο λαό της Βενεζουέλας κατά του “δικτάτορα” Μαδούρο. Στην πραγματικότητα, αποκαλύφθηκε ότι μεγάλο μέρος του ποσού υπεξαιρέθηκε από το στενό κύκλο του Γκουαιδό.

 

 

 

Με πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: