“Σύνδρομο Τζήμερου” στην Ιταλία – Έσκισαν μαζικά αφίσες του Κομμουνιστικού Κόμματος για τις τοπικές εκλογές στο Μάρκε

“Ούτε βήμα πίσω” διαμηνύει ο Μάρκο Ρίτσο σε αυτή την εμφανώς οργανωμένη επιχείρηση φίμωσης των κομμουνιστών στην περιοχή.

Ενοχλεί η παρουσία των κομμουνιστών στη γειτονική Ιταλία, που με αργά και σταθερά βήματα προχωρούν τα τελευταία χρόνια σε ανασύσταση του κομμουνιστικού κινήματος στη γειτονική χώρα, με τη συνεχή παρουσία τους στο δρόμο, αλλά και με την ολοένα μεγαλύτερη συμμετοχή τους σε εκλογικές αναμετρήσεις τοπικής και εθνικής εμβέλειας. Ανάμεσα σε αυτές και οι περιφερειακές εκλογές στο Μάρκε, έναν από τους 20 νομούς τους Ιταλίας, όπου οι κάλπες ανοίγουν στις 20-21 για την ανάδειξη των τοπικών αρχόντων. Μετά από δεκαετίες, οι κομμουνιστές δίνουν ξανά το παρόν στα τοπικά ψηφοδέλτια της περιοχής, με επικεφαλής τον Φάμπιο Πασκουινέλι.

Το γεγονός αυτό δημιούργησε αντανακλαστικά Τζήμερου σε κάποιους, που επιδόθηκαν σε μαζικά σκισίματα προεκλογικών αφισών του ΚΚ σε ολόκληρο το νόμο, γεγονός που μαρτυρά αν μη τι άλλο μια σχεδιασμένη και συντονισμένη επίθεση κι όχι κάτι τυχαίο ή μεμονωμένο. Ο Μάρκο Ρίτσο, σχολιάζοντας την είδηση, υπογράμμισε πως τέτοιες ενέργειες δε θα φοβίσουν τους κομμουνιστές:

Σκισμένες κομμουνιστικές αφίσες σε όλο το νομό Μάρκε. Σας φοβίζει τόσο το κομμουνιστικό ψηφοδέλτιο; Ποιος ξέρει ποιοι είναι οι δράστες; Δεξιοί που ψάχνουν περιπέτειες ή “πολύχρωμοι” στον αγώνα για τη χρήσιμη ψήφο;

Ούτε βήμα πίσω

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: