Σύλληψη των ηγετών του ΚΚ Ινδίας και του ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό) – Αλληλεγγύη από το ΚΚΕ

Η ακροδεξιά κυβέρνηση της Ινδίας δείχνει το πιο αυταρχικό της πρόσωπο, συλλαμβάνοντας παράνομα τους δυο κομμουνιστές γραμματείς για να μην εισέλθουν στο κρατίδίο του Κασμίρ, που έχει μπει σε καραντίνα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να άρει το ειδικό καθεστώς του πριν λίγες μέρες.

Σε όργιο καταστολής κατά της αντιπολίτευσης επιδίδεται η σχετικά πρόσφατα επανεκλεγείσα ακροδεξιά εθνικιστική κυβέρνηση του Μοντί στην Ινδία. Μετά την έξαρση του αντικομμουνισμού στην προηγούμενη θητεία του, που περιλάμβανε μεταξύ άλλων ξηλώματα αγαλμάτων του Λένιν από διάφορα μέρη της αχανούς χώρας, αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκαν οι γενικοί γραμματείς του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας και του ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό), που συνελήφθησαν σήμερα στο αεροδρόμιο του Σριναγκάρ, πρωτεύουσας του κρατιδίου Τζαμού και Κασμίρ. Πρόκειται για τους Σιτάραμ Γετσούρι και Ντοραϊσάμι Ράτζα, με τον πρώτο να έχει αναρτήσει νωρίτερα την έγγραφη ενημέρωση που υπέβαλλε για την επίσκεψη στον κυβερνήτη του κρατιδίου. Στόχος ήταν να επισκεφτούν το υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος του ΚΚΙ (μαρξισιτκό), Γιουσούφ Ταριγκάμι, που κρατείται σε κατ’οίκον περιορισμό και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, και άλλους συντρόφους στην περιοχή.

Ωστόσο, οι δυο άντρες συνελήφθησαν μόλις έφτασαν, και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονταν καθ’ οδόν πίσω προς το Δελχί. Το ΚΚΙ(μαρξιστικό) εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας την παράνομη και αντιδημοκρατική κίνηση, που αποδεικνύει το αυταρχικό πρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος ΒJP.

Σύμφωνα με το Γετσούρι, οι αστυνομικοί τους έδειξαν μια νομική εντολή που τους απαγόρευε την είσοδο στο Σριναγκάρ, ακόμα και με συνοδεία, για λόγους ασφαλείας.

Το Τζαμού και Κασμίρ βρίσκονται σε μεγάλη αναταραχή από τη Δευτέρα και η επικοινωνία με την υπόλοιπη χώρα έχει σχεδόν αποκοπεί. Οι συνδέσεις τηλεφώνου και ίντερνετ έχουν διακοπεί και μόνο τρία κανάλια, ανάμεσά τους το κρατικό Ντουρντασάν, επιτρέπεται να εκπέμπουν μόνο μέσω συνδρομητικής τηλεόρασης. Οδοφράγματα έχουν στηθεί ανά 100 μέτρα στην πρωτεύουσα του κρατιδίου και κάθε μεγάλη πόλη, κι η δίοδος επιτρέπεται μόνο σε όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.  Όλα αυτά μετά την κυβερνητική απόφαση να άρει το ειδικό καθεστώς του κρατιδίου και να το διαιρέσει σε δυο επικράτειες. Έκτοτε, οι συλλήψεις στελεχών της αντιπολίτευσης πληθαίνουν διαρκώς, με αναφορές να κάνουν λόγο για πάνω από 500, ανάμεσά τους και πρώην υπουργοί. Πρόχειρα στρατόπεδα κράτησης έχουν δημιουργηθεί στο κρατίδιο, ενώ άλλοι ηγέτες υποστηρίζουν πως έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, κάτι που αρνούνται οι αρχές. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν επίσης λόγο για ένα νεκρό 17χρονο αγόρι από σφαίρες παραστρατιωτικού σώματος.

Την αλληλεγγύη του στους κομμουνιστές της Ινδίας εξέφρασε το ΚΚΕ, ζητώντας την άμεση άρση κάθε εμποδίου στην ελεύθερη πολιτική δραστηριότητα στη χώρα:

To KKE καταδικάζει την ενέργεια των αρχών της Ινδίας να συλλάβουν τους Γενικούς Γραμματείς του ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό) και ΚΚ Ινδίας συντρόφους Σιτάραμ Γετσούρι και Ντοραϊσάμι Ράτζα στο αεροδρόμιο της Σριναγκάρ, πρωτεύουσας του κρατιδίου Τζαμού και Κασμίρ της Ινδίας, και να τους απαγορεύσουν την είσοδο στο κρατίδιο όπου μετέβαιναν για να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τις Οργανώσεις των κομμάτων τους.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους κομμουνιστές της Ινδίας και απαιτεί να αρθεί οτιδήποτε παρεμποδίζει την ελεύθερη πολιτική δράση των ΚΚ Ινδίας και ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικού).

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: