Η σβάστικα ως… δύναμη συμφιλίωσης και μνημείο ενάντια στη βία και την αδικία!!!

Το τοπικό συμβούλιο της μικρής πόλης Herxheim am Berg κοντά στη Χαϊδελβέργη, αποφάσισε η χιτλερική καμπάνα να συνεχίσει τη λειτουργία της, ως δύναμη συμφιλίωσης και μνημείο ενάντια στη βία και την αδικία…!!!

Το τοπικό συμβούλιο της μικρής πόλης Herxheim am Berg κοντά στη Χαϊδελβέργη, σε ψηφοφορία που έγινε τη Δευτέρα το βράδι αποφάσισε με δέκα ψήφους έναντι τριών, ότι η καμπάνα της προτεσταντικής εκκλησίας του Αγίου Ιακώβου με την επιγραφή «Όλα για την πατρίδα – Αδόλφος Χίτλερ» – θα πρέπει να παραμείνει στην τοπική εκκλησία και να συνεχίζει να λειτουργεί.

Η σβάστικα ως... δύναμη συμφιλίωσης και μνημείο ενάντια στη βία και την αδικία!!!

Οι τοπικοί σύμβουλοι, που πλειοψήφησαν υπέρ της παραμονής και λειτουργίας της καμπάνας με τη σβάστικα, δήλωσαν ότι θα πρέπει να χρησιμεύσει ως δύναμη συμφιλίωσης και μνημείο ενάντια στη βία και την αδικία…!!!

Το συμβούλιο απέρριψε τις προτάσεις κατοίκων για αποσυναρμολόγηση ή για τοποθέτησή της σε μουσείο. Απέρριψε επίσης την προσφορά από την προτεσταντική εκκλησία να αναλάβει το κόστος εγκατάστασης μιας νέας καμπάνας.

Η σβάστικα ως... δύναμη συμφιλίωσης και μνημείο ενάντια στη βία και την αδικία!!!

Η σβάστικα ως… δύναμη συμφιλίωσης και μνημείο ενάντια στη βία και την αδικία!!!

Ο δήμαρχος της πόλης, υπερασπιζόμενος την απόφαση, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι: «είναι καλύτερα να παραμείνει στην εκκλησία, παρά να μεταφερθεί σε κάποιο μουσείο όπου κάποιος θα μπορούσε να σταθεί μπροστά της και να βγάλει μια selfie».

Ωστόσο, για την συνταξιούχο δασκάλα μουσικής που πέρσι έκανε γνωστή την ύπαρξη της καμπάνας, η απόφαση του συμβουλίου να διατηρήσει σε λειτουργία την καμπάνα της ναζιστικής εποχής και η πρόσφατη εκλογική επιτυχία της άκρας δεξιάς (AfD) στη Γερμανία δεν είναι συμπτώσεις, (ούτε και για εμάς)…

Πηγή: DW
Επιμέλεια: Ίρις Αμάραντου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: