Σβάστικα χάραξαν σε ομοφυλόφιλη κοπέλα οπαδοί του ακροδεξιού Μπολσονάρο στη Βραζιλία

Οι δράστες περιγράφονται ως “άτομα υψηλής κοινωνικής τάξης”, ωστόσο το θύμα είναι πολύ τρομοκρατημένο προς το παρόν για να ζητήσει την ποινική τους δίωξη.

Ναζιστική και ομοφοβική επίθεση δέχτηκε χθες μια 19χρονη στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, όταν εκείνη, βγαίνοντας από το λεωφορείο για να πάει σπίτι της, έγινε θύμα επίθεσης από τρεις άντρες που τις επιτέθηκαν με ομοφοβικές βρισιές, καθώς είδαν το αυτοκόλλητο με το σήμα των ΛΟΑΤΚΙ στο σακίδιό της, μαζί με το αυτοκόλλητο “Ele não” (Όχι αυτός), που είναι βασικό σύνθημα των αντιπάλων του ακροδεξιού υποψήφιου για την προεδρία, Ζαΐρ Μπολσονάρο.H νεαρή σύμφωνα με την αστυνομία αντιστάθηκε φραστικά στις προσβολές, και τότε οι δυο νεαροί την ακινητοποίησαν και ο τρίτος της χάραξε τη σβάστιγγα στην πλάτη με ένα στιλέτο.

Η νεαρή αρχικά τρομοκρατημένη δε θέλησε να καταθέσει στην αστυνομία, και πείστηκε μόνο από τη δημοσιογράφο Άντι Φερέρ, η οποία και δημοσίευσε την ιστορία στα ΜΚΔ λίγες ώρες μετά, προκαλώντας τεράστια αίσθηση στη Βραζιλία. Παρότι έδωσε λεπτομερή κατάθεση, περιγράφοντας τους δράστες ως άτομα που έδειχναν υψηλής κοινωνικής τάξης, χωρίς τατουάζ, φαλάκρα ή μακριά μαλλιά, δε θέλησε να προχωρήσει δίωξη των δραστών, καθώς όπως είπε “ήθελα μόνο να πάω σπίτι μου”. Η φοβισμένη κοπέλα επίσης δε θέλει να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της, ενώ η μη δίωξη από πλευράς της αναγκάζει την αστυνομία σύμφωνα με τον αξιωματικό υπηρεσίας Πάουλο Σέζαρ Ζαρντίν να κλείσει την έρευνα, εκτός κι αν εντός των επόμενων έξι μηνών το θύμα αλλάξει άποψη.

Με πληροφορίες από globo.com

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: