Στον καπιταλισμό δεν υπάρχουν αδιέξοδα – 1 στους 5 Νεοϋορκέζους σκέφτεται να ανοίξει λογαριασμό στο OnlyFans για να πληρώσει το νοίκι

Εκτός από την ονλάιν εκπόρνευση, οι κάτοικοι της μεγαλούπολης δηλώνουν διατεθειμένοι να “τρώνε φτηνή τροφή”, να κοιμηθούν σε “φουσκωτά στρώματα”, ακόμα και να “κλέψουν χαρτί υγείας από τη δουλειά”.

Θα πουλούσατε το κορμί σας διαδικτυακά για να ζήσετε στο Big Apple; (παρατσούκλι της Νέας Υόρκης)

Έτσι ξεκινάει το άρθρο της New York Post, το οποίο δίνει αμέσως μετά την απάντηση, ότι δηλαδή 1 στους 5 κατοίκους της αμερικανικής μητρόπολης θα άνοιγε λογαριασμό στο συνδρομητικό σάιτ ενηλίκων OnlyFans προκειμένου να καταφέρει να συνεχίσει να ζει στη Νέα Υόρκη.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της Cinch Home Services, η οποία καταγράφει και άλλα ευρήματα, όχι λιγότερο σοκαριστικά από το γεγονός πως κάπου το 20% των κατοίκων, κατά τεκμήριο κυρίως γυναίκες νεότερης ηλικίας είναι διατεθειμένοι να εκπορνευθούν για να επιβιώσουν.

Το 36,4% των ερωτηθέντων δήλωσε πως θα διατρεφόταν με “φτηνή τροφή”, ενώ σχεδόν ίδιο ποσοστό δηλώνει πρόθυμο να μην πάει διακοπές, με το 35% να σκέφτονται δεύτερη εργασία για να τα βγάλουν πέρα. Περίπου οι μισοί, το 47,8% είναι έτοιμο να να αντλήσει από τις οικονομίες του για να πληρώσει το νοίκι, ενώ τον περιορισμό των εξόδων σε μία φορά την εβδομάδα προβάλλει ως λύση το 45,6%.

Σχεδόν ένας στους τρεις, το 30,9% θα ζούσαν σε ντουλάπι(!) για φτηνότερο ενοίκιο, ενώ το 23,5% θα αρκούνταν σε φουσκωτό στρώμα προκειμένου να αντεπεξέλθει στα έξοδα διαβίωσης. Ένα 15,2% μάλιστα παραδέχεται πως θα έκλεβε χαρτί υγείας από τη δουλειά για να ελαφρύνει τα έξοδά του.

Όλα αυτά εν μέσω της αλματώδους αύξησης των ενοικίων στη Νέα Υόρκη κατά 33% τον τελευταίο χρόνο, καθώς η πόλη επιστρέφει στους κανονικούς, φρενήρεις ρυθμούς της μετά από μια μακρά περίοδο παρατεταμένων περιορισμών λόγω της πανδημίας. Η πόλη παραμένει ο κορυφαίος προορισμός διαβίωσης για την πλειονότητα των Αμερικανών, που δηλώνουν ότι ο “πολιτισμός” και οι “δυνατότητες ψυχαγωγίας” αποτελούν το βασικό πόλο έλξης, αν και προφανώς άνθρωποι που κάνουν δουλειές και τρώνε κονσέρβες δε θα έχουν και πολλές δυνατότητες να απολαύσουν αυτές τις παροχές.

Άλλες πόλεις που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον είναι το Σαν Ντιέγκο, το Λος Άντζελες, το Ντένβερ, το Σαν Φραντσίσκο, το Σικάγο, το Ντάλας, το Ώστιν και το Κολοράντο Σπρινγκς, περιοχές όπου επίσης τα ενοίκια εκτοξεύονται, με τους ιδιοκτήτες να αυξάνουν εν μία νυκτί τα ενοίκια ως και κατά 50%.

Όσοι δεν είναι διατεθειμένοι να κοιμηθούν σε φουσκωτό στρώμα ή να ανοίξουν λογαριασμό στο OnlyFans, ωθούνται σε μετακόμιση προς άλλες, οικονομικότερες πόλεις.

“Δεν νομίζω πως υπάρχει άλλη επιλογή από το να φύγουμε αν οι τιμές παραμείνουν ως έχουν”, δήλωσε στην εφημερίδα 29χρονη κάτοικος της Νέας Υόρκης, μητέρα δυο μικρών παιδιών, με καταγωγή από την Αυστραλία, “το ενοίκιο είναι σαφώς μείζον έξοδο, αλλά και το κόστος σε όλα τα υπόλοιπα έχει επίσης αυξηθεί δραματικά”, προσθέτοντας πως “είναι τόσο θλιβερό, γιατί αγαπώ τη Νέα Υόρκη. Πραγματικά δεν υπάρχει άλλο μέρος σαν αυτό”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: